Chiar de la primul mesaj am scris, printre altele, citez:
"Acum, Societatea de Asigurari se indreapta impotriva As. de Proprietari, solicitand acesteia plata sumei respective (suma cu care l-a despagubit pe proprietarul in cauza) si invitand-o la conciliere."
Imi cer scuze daca nu am fost suficient de explicita.
Citind si aceste ultime mesaje, revin si spun din nou ca presedintele a gresit cand a semnat acel proces verbal. Adica pentru ce l-a semnat? Si-a semnat si recunoscut singur vinovatia sa, a administratorului sau/si a comitetului pe care-l reprezinta.
Pagubitul trebuia sa-l cheme pe administrator si/sau presedinte atunci cand s-a produs evenimentul si nu cand a venit asiguratorul.
Pagubitul trebuia sa solicite in scris presedintelui sa intervina la avarie, sa repare stricaciunile din casa si sa aduca apartamentul la situatia dinaintea producerii avariei, asa cum prevede legea 230/2007.
Daca pagubitul nu a solicitat presedintelui acest lucru acum presedintele nu trebuia sa semneze un act de constatare ce-l poate folosi asiguratorul impotriva asociatiei.
La urama urmei acest asigurator o sa oblige asociatia, prin acest proces verbal, sa suporte costurile pe care oricum asociatia era obligata sa le suporte conform legii 230/2007 in mod logic si direct fara interventia asiguratorului.
Diferenta este ca asociatia acum va plati mai mult prin intermediul asiguratorului decat ar fi platit direct un executant care realiza reparatia stricaciunilor din acel apartament.
Si daca asociatia este chemata in judecata eu sunt sigura ca nu va fi pusa sa plateasca.Legal ea si-a indeplinit sarcinile.Sau faptul ca asociatia nu s-a asigurat ca acea teva s-a infundat , o invinovateste?Are asociatia vre-o posibilitate sa intervina in interiorul tevilor sa le desfunde in cazul aparitiei de dopuri?
@alinapantiru,
Eu sunt aproape sigur ca asociatia, in cazul prezentat mai sus cand presedintele a semnat acel proces verbal, va pierde in instanta si va fi obligata sa plateasca.
Legal, cum spuneti, asociatia nu si-a indeplinit sarcinile: interventia pentru remedierea avariei si readucerea apartamentului la stare de dinainte, asa cum prevede legea 230/2007.
Nu "o invinovateste" faptul ca s-a infundat teava, ci ca nu a actionat.
Da, asociatia are nu numai posibilitatea ci obligatia sa mentina instalatiile comune in stare buna de functionare, sa le desfunde, sa le inlocuiasaca, sa schimbe traseul, sa schimbe tevile vechi din fonta ruginita cu tevi noi din PVC, PPR sau alte materiale care sa asigure o scurgere fara dopuri...
Asa cum proprietarul a actionat pe cheltuiala sa, trebuia sa actioneze asociatia (presedinte, administrator..) cu instalatorul ei, pe cheltuiala ei si-apoi sa o repartizeze pe proprietari conform legii.
Da, Dl. @adriantot, asa este. Asociatia este buna de plata, asa cum m-am gandit.
Va multumesc tuturor pentru ajutorul acordat.