avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Detin certificat de traducator tehnic si vreau sa fiu ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Detin certificat de traducator tehnic si vreau sa fiu PFA

Buna ziua. Detin certificat de traducator tehnic si vreau sa infiintez PFA. Am fost la Finante si mi-au zis ca profesie liberala este doar traducatorul autorizat de Ministerul Justitiei. Sa ma duc la Reg Comertului. Acolo mi-au spus ca este profesie libera si sa ma duc inapoi la Finante. Lamuriti-ma si pe mine, va rog, unde trebuie sa ma duc si cine are dreptate? Atunci de ce ne mai dau certificate de traducator si in alte domenii decat cel juridic. Va multumesc din suflet.
Brasov 30.03.2012
Cel mai recent răspuns: MARISHKA , utilizator 15:38, 31 Martie 2012
Puteti infiinta PFA, in baza OUG 44/2008.
Conform OUG 44/2008, activitatea traducatorului care nu poseda o autorizatie emisa de M.J. se pare ca este clasificata ca fiind "activitate economica" ce necesita inregistrarea la Registrul Comertului. Astfel, pentru celelalte activitati de traducere, care nu includ traduceri judiciare, este aplicabil regimul juridic comun in cazul prestarii de activitati economice independente, adica: inregistrarea la Registrul Comertului intr-una dintre formele prescrise de lege (persoana fizica autorizata, intreprindere individuala).
[ link extern ] /
[ link extern ] /
Reveniti la Registrul Comertului cu lista profesiilor liberale pe care o gasiti mai jos pentru a le demnonstra ca activitatea dvs. nu este una liberala.
[ link extern ]
Succes!
:luck:
L.C.
Multumesc pentru raspuns, dar ce acte si ce taxe trebuie sa platesc ca sa ma fac PFA la Reg Comertului?


Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limite prestare servicii de traduceri - specializare ªtiinþele naturii ContSters179234 ContSters179234 Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o problema. Am un Atestat Profesional, eliberat de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii avand drept ... (vezi toată discuția)
Forma de organizare pentru deþinãtorul unui certificat de traducãtor în domeniul de literaturã Camidi Camidi Buna ziua, As dori sa stiu daca pot sa ma declar la Administratia fiscala ca traducator de literatura pe baza Certificatului emis de Ministerul Culturii, deci ... (vezi toată discuția)
Auditor energetic pentru cladiri - pfa sau profesie liberala stefansn stefansn Buna ziua, Sunt auditor energetic pentru cladiri atestat de Ministerul Dezvolatarii si sunt inregistrat la RC ca PFA cu codul CAEN 7112. Pot desfasura ... (vezi toată discuția)