Daca mai sunteti in termenul de 10 zile de la pronuntare se poate declara recurs sau apel, dupa caz.
Daca ati depasit termenul nu mai aveti ce face.
Sansele se apreciaza in concret in privinta recursului si doar dupa studierea amanuntita a hotararii si a dosarului cauzei se pot estima sansele.
Este greu de spus ce sanse exista fara o analiza de caz.
Ati spus ca hotatrarea este definitiva, despre ce recursuri vorbiti?
Hotararile definitive nu se mai pot ataca prin recurs si nicio alta cale ordinara de atac.
Mai raman caile extraordinare (in situatiile exceptionale asa cum spune si denumirea), iar cazurile sunt expres si foarte strict prevazute de lege.
am o decizie definitiva a curtii de apel bacau, care obliga asiguratorul sa-mi plateasca daune. acesta a atacat cu recurs, se poate admite? poate fi executat silit inainte de judecarea recursului?
Stimate domn, daca este definitiva inseamna ca nu mai poate fi atacata, adica nu se mai poate face recurs, deoarece acesta deja s-a judecat ori hotararea nu a fost atacata in termen si a ramas definitiva.
Va sfatuiesc sa cititi bine hotararea si sa vedeti daca este intr-adevar definitiva.
pe hotarire scrie ca este definitiva. totusi a fost atacata cu recurs. mentionez ca este vorba despre un dosar penal, in care am avut calitatea de parte vatamata, si am obtinut cistig de cauza atit la prima instanta, cit si la recursul declarat de inculpat si judecat la Curtea de Apel Bacau.