avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

SSM

In cazul in care sunt chemat de seful direct pentru a semna fisa de protectia muncii nepunandu-mi la dispozitie vreun material prin care sa ma pot documenta sau a mi se face direct instructajul, pot refuza semnarea fisei de protectia muncii ?
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 09:11, 31 Martie 2012
In mod cert si mentionati pe aceasta ca nu vi s-a facut nici un instructaj.
Puteti avea o discutie cu seful dvs in aceasta privinta .. poate va intelege punctul dvs de vedere si va va pune la dispozitie un material prin care sa va puteti documenta sau vi se va face instructajul , astfel incat sa puteti semna fisa de protectia muncii ...
ART. 81din NM aplicare L 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006
(1) Rezultatul instruirii lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă se consemnează în mod obligatoriu în fişa de instruire individuală, conform modelului prezentat în anexa nr. 11, cu indicarea materialului predat, a duratei şi datei instruirii.
(2) Completarea fişei de instruire individuală se va face cu pix cu pastă sau cu stilou, imediat după verificarea instruirii.
(3) După efectuarea instruirii, fişa de instruire individuală se semnează de către lucrătorul instruit şi de către persoanele care au efectuat şi au verificat instruirea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare iper fise ssm 10188 10188 Buna ziua, Sunt serviciu extern la o companie cu cca 600 salariati. Completarea in fisele de SSM a instruirii periodice ar trebui facuta de conducatorii ... (vezi toată discuția)
Alternativa completare fise de instruire psi si ssm adrian87n adrian87n Buna ziua, o intrebare la care caut un raspuns, am vreo alternativa ca sa nu completez din pix manual fiecare fisa de instruire albastra si rosie pentru ... (vezi toată discuția)
Fise ssm/su gata semnate Akhenaton81 Akhenaton81 Buna ziua. Am vazut ca se practica la unele firme acest lucru.Instructajul introductiv general se completeaza pe calculator,apoi fisa este tiparita.se ... (vezi toată discuția)