avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... vreau sa dau in judecata statul roman in legatura cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

vreau sa dau in judecata statul roman in legatura cu taxa de mediu

m-am hotarat sa dau in judecata statul roman in legatura cu taxa abuziva si discriminatorie numita taxa de mediu,am scris la biroul de taxe si impozite al uniunii europene astept acum raspuns ,am sa platesc taxa care nu e mica ptr o skoda fabia din 2003 ..aproximativ 1000 de euro,pe ce se fondeaza nemultumirea mea ar fi ca taxa este discriminatorie si incalca drepturile noaste constitutionale si anume articolul 16 din constitutia romaniei in care spune clar 1) Cetatenii sunt egali în fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari.(2) Nimeni nu este mai presus de lege.,eu ma consider discriminat in fatza autoritatilor publice si a legilor deorece sunt obligat sa platesc o taxa de mediu sau de poluare iar o parte a cetatenilor romani desi polueaza nu plateste nimic ,exemplu ,tatal meu are dacia din 1977 si nu plateste nicio taxa de mediu ,eu trebuie sa platesc taxa de mediu si din pacate nu mica ptr o masina din 2003,mai nou domnul taxiceanu a mai gasit o portitza sa scuteasca citroenul de la plata taxei de mediude parca masinile noi consuma dioxid de carbon si elimina oxigen,o alta neregula ar fi ca aceasta taxa se plateste anticipativ adica ,eu platesc 1000 de euro ptr durata de viatza a masinii de 13 ani,dar daca fac un accident ,masina fiind avariata nu va mai circula pe drumuri publice si eu am platit taxa degeaba,sunt multe nereguli pe care le-am constatat chiar si uniunea europeana a specificat ca aceasta taxa e discriminatorie ,nu vreau sa fiu inteles gresit ma intereseaza mediu ma intereseaza soarta urmasilor nostri dar nu pot accepta discriminarii,daca e taxa de mediu atunci sa fie platita de toti posesorii de masini si nu numai de unii ,in felul asta s=ar aduce si bani la bugetul mediului si am avea grija si de mediul inconjurator,am multe de scris dar nu cred ca are nimeni timp sa citeasca ,as dori un ajutor o idee sau orice mi-ar fi de ajutor macar sa incerc sa indrept aceasta lege stramba ,daca nu exista un precedent ,poaate voi fi eu unul
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 11:13, 30 Noiembrie 2008
Incercati si aici, cu siguranta veti gasi colaboratori: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 9/2013 timbru de mediu Mihai1024 Mihai1024 Vreau opinia unui jurist legata de oug9/2013 fiindca in opinia mea: - este discriminatorie, cine a inmatriculat masina inainte de 15 martie 2013, circula bine ... (vezi toată discuția)
Taxa auto 2013 Darius_babel Darius_babel Buna seara! Am o nelamurire legata de noua taxa de mediu 2013. Am un Logan fabricat in 2005. Eu l-am cumparat de la al 2-lea proprietar in septembrie 2007, ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti despre noua lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule ? Roland Mindrila Roland Mindrila Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule a fost adoptata, potrivit biroului de presa al Camerei Deputatilor, cu 213 de voturi ... (vezi toată discuția)