avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea casei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea casei

Sotia mea locuieste in Spania si a fost rugata de sora ei sa faca o imputernicire la un notar din Spania pentru a putea vinde casa parinteasca a lor.
Mentionez ca mama lor este in viata, iar tatal lor este mort de mai mult de 10 ani.
S-a facut aceasta imputernicire in urma cu 5 ani, dandu-i drept de semnatura dar fara asi pierde dreptul la mostenire, insa casa s-a vandut acum, recent, nu stim exact cand.
Pe suma inacasata de pe casa, sora sotiei a cumparat un alt imobil.
Proprietarii imobilului cumparat sunt sora sotiei, sotul si mama sotiei.
Din aceasta tranzactie sotia nu a beneficiat de nimic.
Intrebare: Ce se poate face in acest caz?
Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2012
jony07, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 15:25, 31 Martie 2012
Sotia dvs. are dreptul la cota de 3/16 din pretul cu care a fost vanduta casa parinteasca. (3/16 este cota parte din casa parinteasca ce i-a revenit in urma succesiunii tatalui sau decedat).
Nu rezulta din postarea dvs. daca succesiunea tatalui a fost dezbatuta si daca in certificatul de mostenitor eliberat apare si sotia dvs. in calitate de mostenitor. Presupun doar ca succesiunea a fost dezbatuta, altfel neputându-se vinde casa.
Prin urmare, sotia trebuie sa introduca o actiune in pretentii impotriva sorei si mamei pentru a i se plăti ceea ce i se cuvine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune olympya olympya Buna ziua! Problema mea este urmatoarea: tata si mama detin un imobil pe numele la amandoi.Tatal meu a decedat anul acesta,iar sora mea vrea sa dezbatem ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare marinica71 marinica71 tatal meu are un apartament achizitionat din prima casatorie .la acest apartament mostenitori suntem eu fratele meu si tatal meu.tatal meu imi poate vinde ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune petricadracea petricadracea Ma adresez dvs. la rugamintea unui vecin cu urmatorul subiect la care nu am putut sa-i dau un sfat,nefiind competent. Decedeaza mama si in urma decesului se ... (vezi toată discuția)