avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Sfaturi cu privire la angajare - student
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Sfaturi cu privire la angajare - student

In vara termin primul an de facultate si as vrea sa ma angajez ca sezonier la un service auto da nu sunt tare sigur ca ma va primi.Avand in vedere ca trecem printr-o continua demoralizare de cand a venit criza asta si ne-a dat o "palma" exact acolo unde ne doare cel mai tare...nu ca inainte de criza asta o duceam foarte bine,din contra...
Asadar,ceea ce va rog pe voi este sa imi dati niste sfaturi,ce ar trebui intai sa fac pentru a porni cu dreptul in toata chestiunea acceasta.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:17, 2 Aprilie 2012
Sa incercati inca de acum sa cautati si sa va gasiti un job sezonier. Daca aveti si pregatirea necesara aveti timp pana prin iunie- iulie.
Primul pas ar fi sa incheiati un contract care sa va asigure siguranta cat de cat.
In conditiile in care exista aceasta instabilitate a pietei locurilor de munca, care angajator poate incheia inca de acum un contract, Alex? Contractul sa tina locul unei promisiuni ca peste 3 luni il va angaja in societatea lui ? Sau cum vezi tu asta? Mie mi-e greu sa cred ca un angajator poate incheia un astfel de act. Si daca nu il angajeaza, il poate da in judecata pe baza acestui inscris incheiat intre ei doi? Intreb si eu. :innocent:Nu stim nici ce fel de munca doreste sa presteze studentul nostru. El poate sa munceasca ca mecanic sau electrician auto sau poate doreste sa acorde consultanta in domeniu. In al doilea caz cred ca ar putea incheia inca de acum un contract de prestari servicii cu caracter ocazional. :-/ Sau nu se poate nici in acest caz?:wassat:
Pentru inceput ce munca credeti ca as putea presta avand in vedere ca sunt la o specializare cu profil mecanic?
In plus asta e prima mea experienta de genu' si nu prea stiu ce ar trebui sa fac...

Primul pas - sa zic asa - este sa gasiti persoana dispusa sa va angajeze - macar in timpul verii.

Puteti presta ce munca doriti (si va pricepeti) - conditia esentiala este, evident, sa gasiti angajatorul.

Daca veti gasi un angajator puteti incheia contract de munca (perioada determinata, timp partial de lucru, eventual), si beneficiati de protectie sociala = veti fi considerat asigurat in sistemul public de pensii / sanatate / somaj, si munca prestata poate fi si una calificata.

Ca zilier nu cred ca puteti lucra in meseria pentru care va calificati. Domeniile in care se pot presta activitati ocazionale: agricultura; vanatoare si pescuit; silvicultura, exclusiv exploatari forestiere; piscicultura si acvacultura; pomicultura si viticultura; apicultura; zootehnie; spectacole, productii cinematografice si audiovizuale, publicitate, activitati cu caracter cultural; manipulari de marfuri; activitati de intretinere si curatenie
Daca va intereseaza puteti citi Legea 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri


Alte discuții în legătură

Administrator srl marcat marcat O societate are asociat unic. Prin actul constitutiv a fost numit administrator,fiul asociatului unic. Nu regasesc nimic referitor la indemnizatie de ... (vezi toată discuția)
Codul muncii-zilierii simonia80 simonia80 Buna ziua.As dori sa stiu daca exista vreo reglementare in noul Cod al Muncii privind munca cu zilierii si daca este aplicabil pentru sectorul constructii.Va ... (vezi toată discuția)
Contract zilier gica1 gica1 cat este perioada in care un angajat poate sta ca zilier prin contract, cand expira contractul se poate face altul ? (vezi toată discuția)