avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere apartament sub sechestru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere apartament sub sechestru

Va rog frumos sa-mi spuneti daca pot inchiria un apartament aflat sub sechestru asigurator

In principiu, ce acte imi sunt necesare unei inchirieri legale ?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 12:39, 1 Aprilie 2012
In opinia mea, se poate.

Sechestrul este o masura asiguratorie care nu poate impiedica proprietarul sa incheie acte de administrare, iar notarea sechestrului in CF are rolul opozabilitate, ceea ce inseamna ca, daca imobilul va fi vandut la licitatie pentru acoperirea datoriilor proprietarului, chiriasul va fi obligat sa elibereze imobilul la cererea dobanditorului fara sa poata invoca in favoarea sa beneficiul termenului pentru care a incheiat contractul.

Cu alte cuvinte, notarea sechestrului il pune in garda pe chirias asupra posibilitatii pierderii dreptului de folosinta in situatia in care cel de la care a inchiriat va pierde dreptul de proprietate asupra imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de închiriere sca baloisibaloi sca baloisibaloi Cum interpretați următoarea speță. Contract de închiriere pentru un spațiu, respins de către OCPI la înscrierea în CF art.888 NCC (motivul că nu ... (vezi toată discuția)
Sechestru hanibal hanibal Exista un imobil asupra caruia s-a notat un sechestru asigurator pe durata unui proces. Procesul s-a terminat in defavoarea proprietarului imobilului, iar apoi ... (vezi toată discuția)
Opozabiliatea fata de terti si contractul de inchiriere sub 3 ani Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Ma interesa modul in care putea fi dovedit faptul ca asupra unui imobil exista contracte de inchiriere sub 3 ani si nu prea am gasit mare lucru. ... (vezi toată discuția)