avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Opozabiliatea fata de terti si contractul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Opozabiliatea fata de terti si contractul de inchiriere sub 3 ani

Buna ziua! Ma interesa modul in care putea fi dovedit faptul ca asupra unui imobil exista contracte de inchiriere sub 3 ani si nu prea am gasit mare lucru. Peste 3 ani am inteles ca acel drept de creanta izvorat din contractul de inchiriere este inscris in Cartea funciara si deci opozabil tertilor. Ma gandem totusi ... pentru situatia unui contract de inchiriere incheiat pe o durata sub 3 ani, acesta nefiind opozabil tertilor nu poate fi desfacut de indata ce proprietarul imobilului inchiriat il vinde prin procedura actuala cu inscriere in CF,-intabulare si deci act de vanzare cumparare opozabil tertilor? Exista vreo modalitate juridica facila prin care noul proprietar-practic un tert fata de contractul de inchiriere dintre fostul proprietar si chiriasul are posibilitatea de a se intoarce impotriva chiriasului ce practic ii tulbura libera folosinta a imobilului? Si prin aceasta sa se justifice de ce nu mai este necesara inscrierea in Cartea funciara a acestei obligatii pentru contracte sub 3 ani?? :help:
Cel mai recent răspuns: Gaby811 , utilizator 15:54, 20 Septembrie 2011
daca este inregistrat legal la administratia financiara, orice contract de inchiriere este opozabil tertilor.
Unde scrie ca simpla inscriere la admin. fin produce opozabilitatea? Si de ce nu este inscrisa creanta la CF ca in cazul contractului de inchiriere peste 3 ani?:O
Buna ziua,

Un inscris sub semnatura privata devine opozabil tertilor daca acesta are data certa. Conform legii, data certa se poate da atat de fisc, cat si de un notar, avocat, s.a.m.d. .
Data certa este reglementata de art. 1182 din Codul Civil (cel vechi).
Pentru mai multe informatii puteti citi:
www.avocatnet.ro/content/for...

Va doresc o zi placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere asupra unei proprietati imobiliare Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Se poate afla daca asupra unui imobil exista un contract de inchiriere... si cam unde se poate verifica acest lucru? In extrasul de carte funciara ... (vezi toată discuția)
De ce ar vrea un chirias sa inscrie in cartea funciara contractul de inchiriere? iuliana26 iuliana26 Recent chiriasul meu mi-a solicitat sa ii fac un act aditional la contractul de inchiriere prin care sa ii specific numarul cadastral al spatiului inchiriat si ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere, andre_1973 andre_1973 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati intr-o problema! O societate comerciala are in proprietate un imobil si il inchiriaza unei terte persoane fizice sau ... (vezi toată discuția)