avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Esti tata? Ai obtinut drept de vizitare sau drept de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Esti tata? Ai obtinut drept de vizitare sau drept de crestere si educare ?

Sunt in situatia in care am vazut ca in Romania instantele decid numai si numai ce spune sau ce este de acord mama, atunci cand este vorba de drepturile de vizitare ale tatalui sau atunci cand este vorba de incredintarea spre crestere si educare a minorilor.

As dori sa aflu totusi daca exista pe acest forum tati care au obtinut in instantele din Romania drepturi de vizitare sau incredintarea copilului spre crestere si educare IN CONDITIILE IN CARE MAMA S-A OPUS ?
In acelasi timp daca sunt avocati pe acest forum care au cunostinta de cazuri de acest gen ar fi benefic sa le expuna aici.

Multumesc.
Wflea
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2008
wflea, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:32, 28 Noiembrie 2008
Romascanu Nico, ceea ce a decis CAB este in conformitate cu jurisprudenta CEDO.
Daca vei analiza ce am scris mai diluat este aproape identic cu linia pe care s-a mers in acest proces la acea instanta superioara.
Exista insa probleme la unele instante inferioare.
De aceea, analizand situatia, zicem ca problemeleor tatilor trebuie rezolvate in instanta de avocati.

Unde mai punem si faptul ca daca un tata merge la proces fara avocat si pierde si nu stie ca are dreptul de a declara cale de atac hotararea va ramane impotriva sa.Asta e o problema care am impresia ca nu prea vrea nimeni sa o ia in seama.:(

Daca cineva crede ca o instanta din Romania decide in favoarea tatalui din pura corectitudine si fara sa existe o constrangere extrena eu cred ca se inseala amarnic.
Invocarea incalcarii drepturilor si libertatilor fundamentale ar trebui avuta in vedere de avocati si in Romania, dar, din pacate nu am vazut nicun avocat care sa invoce inncalcari CEDO ( in afara de mine).Hotararea expusa de Romascanu a avut la baza jurisprudenta CEDO si ceea ce denota acest lucru puteti aprecia singuri.

Si o parere personala, daca imi este permisa.Femeile nu pot fi cu adevarat interesate de drepturile tatilor pentru ca schimbarea jurisprudentei poate genera efecte directe impotriva lor in cazul unui proces de divort cu incredintarea minorului.De aceea, ca opinie personala, pot spune ca nu as avea incredere in schimbarea practicii judiciare din Romania de catre doamnele sau domnisoarele avocate.Poate ca gresesc, poate ca nu.Totusi aparentele asta arata.
Daca Romania nu ar fi o tara atat de saraca poate ca ar fi mai multi avocati in instantele din tara.
De aici si problemele pe care le au avocatii cu primele instante care ...au ajuns sa nu mai judece...sa se antepronunte fara nicio opreliste...

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Vineri, 28 Noiembrie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului intr-o relatie de concubinaj Vociulescu Cristiana Vociulescu Cristiana Buna seara, ma numesc cristiana am 23 de ani si am un copil in varsta de 5 ani si 8 luni dintr-o relatie de concubinaj.minorul a luat nastere cand eu aveam ... (vezi toată discuția)
Increditare copil si program de vizite copil cu dubla cetatenie macul macul Buna ziua, Va rog daca se poate sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari: In cazul unui divort cu copil minor - ea cetatean roman, el cetatean turc, ... (vezi toată discuția)