avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Increditare copil si program de vizite copil cu dubla ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Increditare copil si program de vizite copil cu dubla cetatenie

Buna ziua,

Va rog daca se poate sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:
In cazul unui divort cu copil minor - ea cetatean roman, el cetatean turc, copil cu dubla cetatenie 4 ani. Tatal este de acord ca copilul sa fie incredintat mamei insa doreste ca in perioadele in care are drept sa viziteze/sa ia copilul sa poata calatori cu el in Turcia.
1. Este posibil ca dreptul de a iesi din tara cu copilul in anumite perioade sa i se acorde tatalui prin hotarare judecatoreasca si sa obtina dreptul la permisul de sedere in Romania fara aprobarea mamei adica prin aceeasi hotarare judecatoreasca? Isi doreste aceasta pentru a nu depinde de mama ori de cate ori doreste sa viziteze copilul sau sa il duca in vizite la rudele din Turcia.
2. Bunicii si rudele de graudl 2 au dreptul sa ceara program de vizitare?
3. In cazul in care copilul se incredinteaza mamei dar ulterior aceasta nu sta cu copilul ci il lasa la bunici si il viziteaza doar in weekenduri are tatal dreptul sa ceara incredintarea copilului?

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:30, 1 Decembrie 2008
Situatia se poate rezolva prin buna intelegere in fata instantei.
Veti incheia un act scris.E bine sa fie redactat de avocat.

Bunicii au dreptul de a vizita minorul.

Dreptul de a cere incredintarea copilului il va avea dar nu se stie daca il va obtine judecatoreste.
Nu cred ca va fi incredintat tatalui ca sa il ia in Turcia.
Depinde si cum se va apara mama la proces.

avocat Claudiu Lascoschi
1. Sa intelg ca prin buna intelegere in fata instantei i se poate da dreptul de a iesi cu copilul din tara in anumite perioade prin hotarare judecatoresca? Ce fel de act scris? Ideea este ca mama nu este de acord pentru moment sa ii dea tatalui dreptul sa calatoreasca cu copilul in Turcia.

2. Nu se pune deloc problema ca tatal sa ia copilul pentru a trai in Turcia ci in Romania. Tatal traieste si vrea sa traiasca in Romania, vorbeste limba romana ba chair cred ca stie si intelge mai multe mai multe despre Romania decat mama desi ea este romanca. Ideea este alta practic daca mama obtine incredintarea copilului dar nu va sta cu el ci bunicii copilul nu se va bucura nici de mama nici de tata.
Da, prin buna intelegere se poate iesi din tara cu minorul anumite perioade de timp.E recomandabil ca actul sa fie redactat de avocat si chiar sa dea lamuriri instantei daca aceasta are nedumeriri.Nu este recomandabil sa mergeti fara avocat la judecata.
Daca mama nu este de acord nu cred ca vetii reusi sa scoateti copilul din tara.

Bunicii au dreptul de a vizita minorul dar nu cred ca minorul va putea merge in Turcia la bunici fara acordul mamei.
Aici e incurcata problema.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita minor cu posibilitatea de a lua minorul in strainatate! am_o_intrebare am_o_intrebare salut! Speta simpla........Relatie de concubinaj.......rezulta un copil. Minorul a fost recunoscut de tata iar in prezent are 4-5 ani.Tatal locuieste si ... (vezi toată discuția)
Program de vizita in strainatate arramona arramona Buna ziua. Va rog sa-mi da-ti si mie niste sfaturi.Mama unei minore de 4 ani vrea sa-l de-a in judecata pe fostul sot pentru a obtine un program de vizitare a ... (vezi toată discuția)
Relatii personale ralu_2008 ralu_2008 una dintre modalitatile prin care se poate infaptui dreptul parintelui la relatii personale este cel al vizitei. intrebare: parintele caruia i-a fost ... (vezi toată discuția)