avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar sau nu?

Buna ziua! Am cumparat prin programul Prima Casa 4 un apartament de la un proprietar care la randul lui l-a cumparat de la o banca care a executat silit primul proprietar care este si constructorul blocului. Intr-o zi a venit un domn cu o hotarare judecatoreasca care il stipula proprietar pe dansul. Din ce am vorbit cu aceasta persoana inteleg ca a existat un precontract intre el si constructor care este specificat in cartea funciara si care este radiat de executor prin actul de adjudecare. Acum banca inteleg ca avea ipoteca pe imobil inca de la primul stadiu mai precis de pe vremea cand s-a cumparat terenul. Nu inteleg cum a putut face un precontract atata vreme cat apartamentul nu era liber de sarcini(era ipotecat la banca). Nu inteleg cum o instanta a putut sa dea o solutie de astfel de natura la 1 an de cand am cumparat eu apartamentul si cum de nu au verificat la Cartea Funciara apartamentul
Cel mai recent răspuns: traian11 , utilizator 11:37, 2 Aprilie 2012
Solicitaţi acum un extras de C.F de informare. În acesta trebuie să apară , dacă a existat sau există vreo sarcină a nr.cadastral respectiv. Dacă a venit cineva cu o hotărâre, judecătorească, întâi vedeţi dacă este şi definitivă iar în continuare, d-voastră, având drept de proprietate dat prin contractul de vânzare cumpărare, care este valabil atâta vreme cât nu a fost radiat din C.F, nu trebuie să vă faceţi griji. În regim de C.F unul din principii este şi principiul priorităţii, în ceeace priveşte înscrierea în C.F.
Categoric, precontractul trebuia să fie înscris în C.F. poate nu a fost înscris-Respectivul domn nu poate fi proprietar doar cu un antecontract faţă de d-voastră, care aveţi contract. Dar, probabil că o să aveţi parte de ceva distracţie în instanţă. şi puteţi solicita introducerea în garanţie a celui care v-a vândut, ca pentru a putea fi obligat acesta, să achite c.v apartamentului, în caz că veţi pierde.

O completare, dacă este permisă- potrivit art.906 al.2 şi 3, în cazul unei vânzâri silite, terţul nu este ţinut să răspundă de obligaţiile promitentului, deci d-voastră nici nu aţi avea calitate procesuală activă într-un astfel de proces. (d-voastră nefiind nici măcar terţ, vânzarea făcându-se în continuare).Deci, nu părăsiţi apartamentul, chiar dacă vine cu un executor, deoarece acest lucru nu putea fi dat spre executare. împotriva d-voastră.

[Editat - folositi, va rog, butonul Editeaza - 30 de minute dupa publicarea mesajului aveti posibilitatea sa il modificati/corectati/completati. Multumesc]
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2012
Ares-3, moderator
multumesc pentru lamuriri. 0 zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui apartament prin programul prima casa care are ipoteca de rang i ContSters74807 ContSters74807 Buna ziua, am o problema si as dori sa stiu daca ma puteti ajuta. In decembrie 2007 am incheiat un precontract pentru cumpararea unui apartament care are ... (vezi toată discuția)
Intabulare si extras de carte funciara ivanovici34 ivanovici34 Buna ziua, Intampin cateva probleme si am nevoie de ajutorul dvs, va voi explica mai jos problema cu care ma confrunt; In urma cu o luna de zile ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare Lumiz Lumiz La semnarea contractului de vanzare cumparare a unui apartament ipotecat extrasul din xartea funciara trebuie sa fie fara obligatii. Mentionez ca am semnat un ... (vezi toată discuția)