avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare

Buna ziua,
As vrea sa stiu ce pot face concret in cazul in care,fiind angajata de 10 luni la o firma de paza,am un program de 16 ore pe zi,doua zile consecutiv,apoi doua zile pauza,plus ore de noapte cand este cazul si,cu toate acestea nu am fost platita niciodata pentru orele suplimentare si nici zile libere nu s-au dat,intrucat nu exista o persoana de schimb.In fiecare luna ,am lucrat intre 240 si 260 de ore,in loc de160,iar cand am cerut explicatii in acest sens mi s-a spus ca daca nu imi convine, sa imi dau demisia ,dar in acest caz mi se va opri ,din salariu ,contravaloarea uniformei de agent de securitate si nu voi mai primi nici bonurile de masa aferente lunii respective.Mai mentionez ca,de cate ori era concediat un coleg(si nu au fost putini),noi ,ceilalti trebuia sa lucram si in locul lui,tot fara sa primim vreun spor pentru ore suplimentare.Oboseala acumulata in tot acest timp isi spune cuvantul si simt ca nu mai pot.Ce pot face,in cazul in care munca mea nu este remunerata pe masura efortului(am un salariu de 720 lei brut)?Multumesc anticipat,o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:30, 2 Aprilie 2012
Puteti depune in acest sens o sesizare la ITM/ Inspectia Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitãti legale de actionare a unui patron de firmã de pazã în cazul în care obligã salariatii sã lucreze la un program de 12/24 andreimorovan andreimorovan Bună seara.Lucrez ca angajat pentru o firmă de pază privată și ocup funcția de agent securitate.Efectuez pe lună 240 de oreși în ture de ... (vezi toată discuția)
Cat trebuie sa iau net in mina salariu? ionel stavar ionel stavar Lucrez ca agent de paza la 1 depozit, cu program in ture de noapte 12 cu 36 ore,iar sambata 20 de ore si duminica 24 ore.,am contract individual de munca cu ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca silviu35 silviu35 ANGAJATORUL a completat rubriciile cu pixul unde era goluri din cite am inteles ca contractele se redacteaza pe calculator la SALARIU angajatorul a scris 750 ... (vezi toată discuția)