avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale INFIINTARE SOCIETATE CONTABILITATE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

INFIINTARE SOCIETATE CONTABILITATE

PENTRU A INFIINTA O SOCIETATE CARE ARE COD CAEN 6920 - ACTIVITATI DE CONTABILITATE SI AUDIT, TREBUIE NEAPARAT SA FII MEMBRU CECCAR, SAU POTI INFIINTA O ASTFEL DE SOCIETATE SI CU PREGATIRE DE ECONOMIST?
CE ALTE CODURI CAEN SUNT PE ACEEASI LINIE - INFORMATICA, SECRETARIAT?
Cel mai recent răspuns: Cristina Galis , Contabil 12:37, 2 Aprilie 2012
conform ordonantei 65/1994, art.9 :
"Societatile comerciale de expertiza contabila trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) sa aiba ca obiect de activitate exercitarea profesiei de expert contabil
b) majoritatea actionarilor sau asociatilor sa fie experti contabili si sa detina majoritatea actiunilor sau a partilor sociale
c) consiliul de administratie al societatii comerciale sa fie ales in majoritate dintre actionarii sau asociatii experti contabili
d) actiunile sa fie nominative si orice nou asociat sau actionar sa fie admis de adunarea generala"

In concluzie, daca nu sunteti expert contabil nu puteti infiinta o astfel de societate singur. Puteti in schimb sa va asociati cu un expert contabil, in conditiile de mai sus.

Alte coduri CAEN ca si obiecte secundare de activitate ar fi: 6209,6420,6619,6621,7022,7320,7490,7830,8211,8219,8299.

Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firme contabilitate Cosmin C Cosmin C Buna ziua, As dori sa stiu ce avize sunt necesare si care este procedura care trebuie urmata pentru ca o firma sa poata tine contabilitatea unei alte ... (vezi toată discuția)
Infiintare sc un sfat denisa2011 denisa2011 buna ziua am intentia de a infiinta un SRL, o firma de contabilitate, resurse umane, consultanta, aproape tot; Problema este ca nu sunt contabil autorizat, ... (vezi toată discuția)
Servicii de contabilitate primara pe cod caen 6920 andoria andoria Buna ziua, Se poate folosi codul CAEN 6920 pentru a executa servicii de contabilitate primara, fara a fi membru CECCAR, in cadrul unui SRL? Este nevoie ... (vezi toată discuția)