avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... dividende platite unui asociat-pers. juridica nonUE
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

dividende platite unui asociat-pers. juridica nonUE

Societatea comerciala romana trebuie sa plateasca in termen de 3 ani dividende asociatului- persoana juridica nerezidenta, nu apartine UE si nu are conventie de dubla impunere cu RO.
Consider ca nu e scutita de impozit pentru ca asociatul nu e rezident UE chiar daca detine mai mult de 10% din capitalul social al firmei romane pe o perioada de mai mult de 2 ani.
Se impune un impozit pe profit de 16% platit de asociatul nerezident la statul RO ptr ca este vorba de un venit impozabil obtinut in RO? sau se aplica niste cote in situatia cea mai favorabila corespunzatoare legislatiei romane ? care este acea situatie ?
Dividendele pot fi scutite de impozit daca se distribuie la asociat nerezident si care nu apartine de UE?
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 15:17, 28 Mai 2012

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende distribuite unui asociat persoana juridica nerezidenta danap2001 danap2001 Societatea comerciala romana trebuie sa plateasca in termen de 3 ani dividende asociatului- persoana juridica nerezidenta, nu apartine UE si nu are conventie ... (vezi toată discuția)
Impozit dividende ole ole pentru anul 2009 cand trebuie depusa declarati privind impozitul pe dividende si cand trebuie platit (vezi toată discuția)
Ce taxe trebuie sa plateasca o persoana juridica straina care are participatie intr-un srl romanesc? tudorcioltea tudorcioltea Persoana juridica straina este din Danemarca si va avea o participatie de 40% intr-un SRL romanesc. Domeniul de activitate este comertul online. Cum pot ... (vezi toată discuția)