avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces cu fiscul
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces cu fiscul

Am avut un proces cu fiscul . In urma unui control al firmei am fost amendat pt ca intr-o anumita perioada am cumparat material lemnos de la o firma care in evidentele lor figura ca inactiva in aceea perioada.In aceeasi perioada acestia au mai vandut si altor firme mat.lemnos.Am dat fiscul in judecata ,am pierdut,am facut recurs si acelasi raspuns.
Nelamurirea mea este de ce a fost respins recursul pt ca am dus acte care dovedesc faptul ca in aceea perioada firma respectiva nu era inactiva.Eu ca producator nu am cum sa verific daca firmele cu care lucrez si de la care cumpar materia prima sunt in regula sau nu.
Se mai poate face contestatie la solutia data ,,respinge recursul.irevocabila,,
Cel mai recent răspuns: danadaia , utilizator 12:46, 3 Aprilie 2012
Poti verifica daca cineva e inactiv sau nu.
[ link extern ] /

Este interesant de ce dovezile pe care le-ati prezentat in instanta cu privire la faptul ca in perioada respectiva furnizorul era activ, au fost respinse... Poate ne spuneti si noua
Pot verifica lucrul acesta pt perioada asta (prezent) dar nu pot verifica in perioada aceea iar in aceea perioada nu aveam de unde sa stiu ca trebuie sa verific acest lucru si nici ca se poate verifica.Am o amarata de firma din care traiesc de pe o zi pe alta.In legatura cu dovezile am depus la dosar un act de la ocolul silvic de unde respectiva firma a cumparat lemnul in care se specifica faptul ca in aceea perioada firma nu a avut datorii si a cumparat lemn de la ei; am depus si copii dupa actele care se depun in fiecare luna la fisc.Firma respectiva a depus lunar la fisc actele necesare ,daca era inactiva nu avea ce depune .
La adresa de mai jos este istoricul ordinelor anaf referitoare la declararea/scoaterea din inactivitate.

[ link extern ] !/

Daca si acum e inactiva, la verificare in site, la observatii scrie ceva gen "Inactiv conform OPANAF nr.x/data"

Eu am mai scris si pe forum in site aici si la anaf despre procedura greoaie de verificare a unei firme inactive. Nu au ceva ce se poate integra cu un program de contabilitate a.i. sa se poata verifica in timp real (servicii bazate pe SOAP). Probabil asta e si interesul lor, dat fiind faptul ca statu castiga daca cineva cumpara de la un inactiv: cumparatorului nu i se recunoaste tva-ul pe care l-a platit furnizorului (chiar daca e platit prin banca - deci nu e achizitie fictiva); nu i se recunoaste cheltuiala aferenta. Deci, statul castiga "prin omisiune" 24+16%. Asta numai de la cumparator. De la cel inactiv castiga tot, adica i se confisca tot ce a vandut.
Nu apare ca fiind inactiva.Procesul este de la inceputul lui 2011 si pana acum nu s-a luat nici o masura impotriva firmei respective.Firma aparea ca inactiva pe site-ul lor ,dar au fost acceptate toate platile catre fisc in aceasta perioada .Am vorbit cu avocatul si asteapta sa vada care au fost motivele care au stat la baza respingerii recursului.Parca ar avea ordin sa respinga orice recurs impotriva fiscului si sunt sigur ca nici nu s-a citit dosarul pt ca astfel nu puteau sa de-a castig de cauza fiscului atata timp cat dovedesti prin acte ca firma respectiva a fost si este activa si in prezent.Dar in Romania totul este posibil.......Ca sa nu mai spun ca mi s-a pus sechestru pt banii care ii datorez pt amenda pe o masina care nu a fost si nici nu este inregistrata pe firma mea.:-/
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2012
danadaia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control fiscal gigelas gigelas Buna ziua, 1-Exista firma X (beneficiar) care achizitioneaza marfuri de la firma Y (furnizor). 2-Toate marfurile au fost achizitionate pe baza de ... (vezi toată discuția)
Control declaratia 394 ! florin_again florin_again Am avut un control de fond la firma in urma caruia s-au constatat cateva diferente intre facturile inregistrate in contabilitatea firmei si cateva societati ... (vezi toată discuția)
Ce termen au inspectorii sa verifice schimbarea de sediu social moisoiur moisoiur Buna ziua, Am avut o societate care a fost inactiva, am reactivat-o la RegCom si la ANAF am depus declaratia 050 pt schimbare de sediu. Din ce inteleg ... (vezi toată discuția)