avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Depuneri numerar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Depuneri numerar

Buna ziua,

am dorit sa postez undeva unde poate s-ar portivi mai bine ca si continut, insa va rog sa-mi permiteti o intrebare daca este posibil : chiar daca la firma unde sunt functia mea este de sofer, eu ma ocup si de partea de retrageri si depuneri bancare. Spre exemplu, retrag 5000 lei, merg sa cumpar div. produse de unde iau chitanta, dau numerar la terti si acestia imi semneaza pe o foaie justificativa sau depun la terti in contul personal pentru a cumpara acestia la randul lor diverse materiale, combustibil etc. Depunerea bancara o fac la banca unde respectiva persoana are contul, de pe persoana fizica. Toate aceste hartii si chitante le aduc la sfarsit de zi la contabilitate. Deoarece nu cunosc, va rog sa-mi spuneti daca fac ceva gresit, la nivelul meu.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 10:52, 21 Aprilie 2012
Daca aveti imputernicire din partea firmei pentru aceste tranzactii este OK. Si mai OK daca aceste insarcinari ar fi trecute si in fisa postului.
Pentru toate operatiunile care le faceti sa aveti documente justificative';dipozitie de plata pentru cei caroare le platiti numerar,foaie de varsamint pentru depunerile in banca:D
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2012
iulia53, utilizator
Mie imi sunt neclare cateva aspecte. Cer scuze:bow: colegilor care au postat anterior.:)

albis a scris:
[...]dau numerar la terti si acestia imi semneaza pe o foaie justificativa[...]

1. De ce nu vi se taie chitanta pentru sumele achitate catre acestia? De ce semneaza pe "o foaie justificativa"?
[...] sau depun la terti in contul personal pentru a cumpara acestia la randul lor diverse materiale, combustibil etc.

2. Ce insemna pentru Dvs. "contul personal al tertilor"? Tertii sunt persoane fizice sau juridice? Ca eu tot nu sunt lamurita asupra acestui aspect.
Depunerea bancara o fac la banca unde respectiva persoana are contul, de pe persoana fizica.

3. De ce depunerea o faceti in nume personal si nu in numele societatii pe care o reprezentati? La depunator poate apare numele Dvs., insa depuneti banii in numele firmei.

Din punctul meu de vedere este ceva gresit in ceea ce faceti, insa astept raspunsul Dvs., pentru a vedea daca ma insel sau nu. In afara de asta daca Dvs. sunteti sofer cum puteti gestiona banii societatii, numai pentru ca asa va spune administratorul? Sau aveti o imputernicire notariala din partea acestuia?
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Va multumesc pentru raspuns si imi cer scuze ca am raspuns mai greu.
1.Sunt angajati ai societatii sau colaboratori si folosesc pentru a lua mai departe materiale, combustibil, etc.
2.Sunt si persoane juridice uneori si atunci trec nr de factura platita, si persoane fizice angajati ai societatii care au nevoie la randul lor de diverse materiale, combustibil, etc.
3.Am incercat la banci sa explic acest lucru dar indiferent cum ar fi tot eu apar ca depunator, doar la explicatii pot trece detalii.

Am o imputernicire din partea societatii. De gestionat nu stiu, doar dau mai departe aceste hartii la contabilitate.

Va mutumesc frumos.
Functia pe care o detineti nu prea e potrivita cu activitatea pe care o desfasurati, chiar daca aveti imputernicire. Banuiesc ca imputernicirea este pentru banca, nu si pentru celelalte operatiuni. Ar trebui sa existe un casier angajat in acesta societate.

In acest caz la banca apareti ca depunator, dar in numele societatiii pe care o reprezentati. Nu-i problema pentru asta, insa pentru restul nu mi se pare in regula. Nu sunteti nici macar agent de vanzari pentru a putea detine un chitantier.

Aceasta este numai opinia mea!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditare firma JENIFER JENIFER Daca administratorul crediteaza firma cu 40000 lei si ii depune direct in banca,trebuie taiata chitanta?Daca se taie chitanta inregistrarile care se fac sunt ... (vezi toată discuția)
Contractul de creditare societate Buna ziua, Contractul de creditare societate, se inregistreaza in registrul de casa? Am nevoie de aceasta informatie din motivul urmator: - tin ... (vezi toată discuția)
Informatii alin_b alin_b Buna seara, Am si eu cateva nelamuriri/intrebari, poate ma ajuta cineva (multumesc anticipat) 1.Am depus capitalul social, l-am mutat apoi intr-un cont ... (vezi toată discuția)