avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... infractiuni din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

infractiuni din culpa

buna ziua!
va rog frumos sa imi spuneti care infractiuni sunt considerate din culpa?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 23:06, 3 Aprilie 2012
O fapta este savarsita din culpa atunci cand infractorul prevede rezultatul faptei sale, dar nu-l accepta, socotind fara temei ca el nu se va produce sau nu prevede rezultatul faptei sale, desi trebuia si putea sa il prevada. Culpa este de doua feluri: culpa cu prevedere sau cu usurinta si culpa simpla sau neglijenta...ex. "uciderea din culpa", "vatamarea corporala din culpa"!
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2012
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Ar fi indicat sa precizati dvs. despre ce fapta ar fi vorba deoarece aceste fapte sunt multe...
Culpa reprezinta doar o forma de vinovatie cu care se savarseste infractiunea. Incadrarile se fac pt fiecare speta in parte deoarece de multe ori delimitarea este fina intre culpa, praeterintentie sau intentie indirecta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinovatia ideineclare ideineclare va rog dk ma puteti ajuta cu nicte exemple concrete in ceea ce priveste fiecare forma de vinovatie...sunt studenta si sunt la inceput si nu pot face exact ... (vezi toată discuția)
Abuzul în serviciu versus neglijenþa în serviciu amcteam amcteam Rog frumos sa-mi explice si mie cineva avizat care este diferenta corecta dintre aceste 2 infractiuni. (vezi toată discuția)
Mai exista tentativa de omor? fufufu fufufu Avand in vedere ca se aplica mereu legea mai favorabila faptuitorului ... iar noul cod penal pune la vatamare corporala grava - punere in primejdie a vietii ... (vezi toată discuția)