avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunare Generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunare Generala

Va supun atentiei urmatoarea situatie din cadrul asociatiei noastre:
-Presedintele asociatiei a trimis o notificare catre biroul specializat din cadrul Primariei in care anunta ca nu poate tine adunarea generala invocand diferite motive.
I s-a raspuns ca,conform legislatiei in vigoare, este obligat sa tina sedinta adunarii generale.Atat.La intrebarea mea catre seful biroului mi s-a raspuns ca legal NU poate lua nicio masura impotriva presedintelui sau comitetului executiv,singura solutie e sa facem o adunare generala extraordinara.
Chiar nu se poate lua nicio masura legala ??
Daca reusim sa facem adunarea generala extraordinara care e procedura??
Facem un proces verbal si...ce facem...spargem usa asociatiei si intram cu forta ??Sau tot la judecatorie trebuie ajuns ??

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:33, 6 Aprilie 2012
Art. 23. - (1) Dupa adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari va avea loc cel putin o data pe an, in primul trimestru, o adunare generala a proprietarilor membri ai asociatiei. Responsabilitatea cu privire la neconvocarea a cel putin unei adunari generale a proprietarilor apartine membrilor comitetului executiv, inclusiv presedintelui asociatiei de proprietari.
(2) Adunarea generala este alcatuita din toti proprietarii membri ai asociatiei de proprietari.
(3) Adunarea generala ordinara se convoaca fie de presedintele asociatiei de proprietari, fie de comitetul executiv.
(4) Pentru situatii speciale sau de maxima urgenta, adunarile generale extraordinare ale asociatiei pot fi convocate oricand de catre comitetul executiv sau de catre cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.
(5) Proprietarii trebuie anuntati, prin afisare la loc vizibil sau pe baza de tabel nominal convocator, asupra oricarei adunari generale a asociatiei de proprietari, cu cel putin 7 zile inainte de data stabilita, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunarii generale. Ordinea de zi anuntata se poate completa prin hotarare a adunarii generale.


Pentru nedeplinirea sarcinilor pot exista urmatoarele sanctiuni :
b) neindeplinirea atributiilor de catre presedinte, membrii comitetului executiv, cenzori, administrator de imobil;

(2) Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) faptele prevazute la lit. a), b) si c) se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 3.000 lei;


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
@elevic,
Adunarea generala poate fi convocata de presedinte, de comitetul executiv sau de 20% dintre proprietari.
Daca presedintele nu vrea sa convoace adunarea generala, sa o faca membrii comitetului.
Daca membrii comitetului nu o faca, atunci adunarea poate fi convocata de 20% dintre proprietari.
Apelati si dumneavoastra, proprietarii la acelasi serviciu din primarie si solicitati sa va ajute pentru a organiza o adunare generala.
Organizati adunarea generala si alegeti alt presedinte si comitet executiv.
@adriantot
Am apelat la serviciul din cadrul primariei,verbal,dar raspunsul a fost ca LEGAL nu pot sa faca nimic !!!!! Doar noi locatarii 20% (100 de proprietari)sa organizam o adunare generala extraordinara.S presupunem ca organizam aceasta adunare...ce facem dupa???Pentru ca e evident ca vom cere destituirea actualului presedinte iar el nu va recunoaste adunarea...etc.etc
Pentru ca atata timp cat serviciul primariei nu se implica isi da seama ca poate face ce vrea.
Deja acel serviciu din primarie va ajutat spunandu-va sa convocati dumneavoastra o adunare generala. Convocati-o!
Cititi legea 230/2007 si HG 1588/2007, respectati pasii legali, invitati la aceasta adunare pe seful serviciului asociatii de proprietari din primarie, invitati politia, invitati-i pe angajatii asociatiei, membrii comitetulu, administratorul, cenzorul...
Primaria poate aplica amenzi presedintelui asociatii pentru neconvocarea adunarii gnerale in primul trimestru al fiecari an.
Este adevarat ca primaria cand apelezi la ei se spune ca este proprietatea dv. si dv. hoatarati ce si cum . Prorprietarii trebuie sa inteleaga ca cea ce voteaza si face este in interesul asociatiei si ca nimeni nu va veni sa le faca ordine daca ei nu vor .:-/

Alte discuții în legătură

Altercatii cu administratorul de asociatie de bloc utilizator-1 utilizator-1 as dori informatii in cazul in care adminstratorul nu este de acord cu planificarea unei sedinte de asocatie la sugestia unui locator; sedintele se fac o data ... (vezi toată discuția)
Reprezentare la adunarea generala a asociatie de proprietari anonim281986 anonim281986 Buna ziua! Am participat la o sedinta convocata de catre 3 proprietari membri ai asociatiei, sedinta pentru care au intocmit un singur convocator in care ... (vezi toată discuția)
De câte ori pe an trebuie sa se intruneasca asociatia de proprietari ... gerhardt gerhardt de cite ori pe an trebuie sa se intruneasca Asociatia de proprietari ? si daca trebuie inregistrata in registrul Blocului ? (vezi toată discuția)