avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... citire apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

citire apometre

In cazul in care un locatar nu citeste apometrele la sfarsitul lunii administratorul conform legislatiei (asa spune el) calculeaza la pausal.Este corect?
Vecinului de la parter ii pune la plata liftul.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2012
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:44, 6 Aprilie 2012
Potrivit prevederilor Legii 230/2007:
,, Art. 30. - (1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
a) duce la indeplinire hotararile adunarii generale si urmareste respectarea prevederilor legale, a statutului si a acordului de asociere ale asociatiei de proprietari;
b) emite, daca este cazul, decizii scrise privind reguli pentru ducerea la indeplinire a hotararilor adunarilor generale si pentru respectarea prevederilor legale, a statutului si a acordului de asociere, precum si alte decizii ce privesc activitatea din asociatia de proprietari;"

Cine stabileste repartizarea cheltuielilor pe consumuri individuale,in functie de indexul contoarelor sau in functie de alte criterii? Se stabileste de catre adunarea generala a asociatiei de proprietari si se emite decizie de catre comitetul executiv sau se emite decizie de catre comitetul executiv, fara sa fie nevoie de o hotarare a adunarii generale?
In AG, daca exista o propunere pentru montarea apometrelor si se castiga cu majoritate, atunci comitetul executiv, respectiv presedintele asociatiei, trebuie sa ia in considerare vointa proprietarilor si sa faca demersurile necesare pentru montarea contoarelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari legate de lift ibis ibis Buna ziua Va rog, in limita timpului disponibil, sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari 1. Cum se calculeaza la bloc intretinerea liftului: pe numar de ... (vezi toată discuția)
Contributie întreținere Covalcică Daniela Covalcică Daniela Proprietarul de la parter trebuie să plateasca pentru întreținerea liftului ? (vezi toată discuția)
Apometre desigilitate cyan cyan Asociatia de proprietari poate impune sanctiuni prin hotarare a AG in cazul in care se constata la verificarea apometrelor faptul ca sigiliul este deteriorat ... (vezi toată discuția)