avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violenti...din eroare !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violenti...din eroare !

Buna seara,
Trei persoane au fost la pescuit,pe un canal unde nu se percepe taxa,in localitatea Boldesti-Gradistea,Jud.Prahova. In continuarea canalului,exista o crescatorie unde nu se permite pescuitul.
Cele trei persoane,au plecat spre casa,cu masina personala a unuia dintre acestia.
La 2 km.de canal,o masina de teren i-a barat drumul masinii celor trei.
Din masina de teren,au coborat 5 indivizi,inarmati cu bate si lopeti insotiti de soferul masinii de terencare era administratorul crescatoriei.
Impreuna au inceput sa loveasca masina celor trei,cu pumnii,tipand sa coboare din masina. Unul care avea o lopata in mana,a incercat sa loveasca pe una dintre persoanele din masina,introducand coada lopetii prin geamul masinii care era lasat 1/3. Totodata,injurau pe toti si amenintau.
Initial,cei trei pescari nu au stiut despre ce era vorba. Au coborat si au aflat ca erau acuzati de administratorul crescatoriei ca ar fi intrat pe domeniul crescatoriei sa pescuiasca. Totodata,prin abuz de putere,au desfacut portbagajul masinii si au scos lucruri ale celor trei pescari,imprastiindu-le pe jos.
Cei trei,au explicat ca nu fusese decat pe acel canal si nu cunosc despre ce vorbeste administratorul acela.
Ulterior,administratorul a dat telefon paznicului de la crescatorie,iar acela i-a confirmat ca nu era numarul masinii celor trei,cel ce a fost in crescatorie.
Insa,violentele fizice si psihice au fost facute asupra celor trei,total nevinovati.
In acest caz,ce se poate face,pentru tragerea la raspundere a administratorului si a celorlalti atacatori,avand in vedere ca administratorul si-a format o adevarata potera,cu care a atacat masina si cele trei persoane nevinovate ?
Practic,exact ca in salbaticie au procedat.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 07:51, 5 Aprilie 2012
Violenta nu este permisa de lege decat in cazul legitimei aparari, si cu conditia proportionalitatii fata de violenta atacatorului,
asadar, puteti face plangere penala
in care sa va constituiti si parte vatamata
succes
Intrucat nu se cunosc identitatile atacatorilor,insa se stie ca seful lor era administratorul crescatoriei,se poate face plangere cu autori necunoscuti ? Se poate descrie si cum aratau atacatorii si marca masinii de teren,culoare,etc.
Dar,pe plan local,sigur au relatii la politie. Se poate ca au si la Parchet. In acest caz,unde se poate face plangerea ? Trebuie sa mearga toti cei trei atacati la politie,sau parchet ? Sau pot inainta plangeri prin posta ? Ori,poate introduce plangere numai unul dintre cei trei ce au fost atacati,specificand starea de fapt si indicand pe ceilalti doi colegi ?
Va multumesc.
cel mai simplu pentru dumneavoastra este sa mergeti la politie sa faceti plangere, si veti fi indrumati corespunzator, in cazul in care aveti indoieli cu privire la atitudinea politistilor, solicitati numarul de inregistrare a plangerii si apoi adresativa cu cereri de probe, memorii, etc direct la parchet (fosta procuratura)
Am inteles. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talhari platiti de patron... gigelas gigelas 4 pescari,cu permis valabil,merg sa pescuiasca pe un canal,care arata neamenajat, neingradit si fara a fi vreun panou care sa mentioneze ca ar fi o proprietate ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de lovire si alte violente Edenn Edenn Buna ziua ! Vreau sa va aduc la cunostiinta ca in urma cu 2 saptamani am fost victima unei unei infractiuni de lovire si alte violente asa cum codul penal o ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala Ana65 Ana65 Va salut. In urma unei altercatii , fratele meu a cazut victima. Mentionez ca fratele meu se intorcea catre casa si nu avea nici o legatura cu incidentul , ... (vezi toată discuția)