avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de comodare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de comodare

buna seara.poate cineva sa-mi dea si mie un exemplar cu un contract de comodare?am o masina trecuta pe numele meu si as vrea sa o trec pe firma.si cateva sfaturi (ce ar trebuii sa fac cu acel contract,unde tre sa il duc,etc)pt ca nu ma prea pricep.va multumesc
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:12, 28 Noiembrie 2008
CONTRACT DE COMODAT
auto

PARTI

Contract de comodat auto
Intre subsemnatii:
________________________
________________________, cetatean român, domiciliat in ________________________, posesor al BI/CI ___________, in calitate de comodant, si
SC________________________SRL, cu sediul in _________________, inregistrata la ORC sub nr.________________, prin reprezentant __________________________, domiciliat in ________________________ , in calitate de comodatar,
a intervenit prezentul contract de comodat in urmatoarele conditii :
DESCRIERE
Contract de comodat auto
Eu, ________________________, dau spre folosinta cu titlu gratuit SC ________________________SRL, prin reprezentant ________________________, autoturismul proprietatea mea marca ________________________, cu nr. de inmatriculare ________________________, avand numarul de identificare ________________________, numar de omologare ________________________/________________________, culoarea ________________________.
SCOP
Contract de comodat auto
Imprumutul se face in scopul utilizarii autoturismului in interesul societatii de mai sus, precum si in vederea efectuarii unor calatorii in tara si strainatate, pe o perioada de ________ani incepand cu data autentificarii.
CHELTUIELI
Contract de comodat auto
Toate cheltuielile privind intertinerea autoturismului (reparatie, combustibil, accesorii, impozite, asigurari, etc.) cad in sarcina comodatarului.
SC ________________________ SRL, prin reprezentant ________________________, primesc de la ________________________, autoturismul descris mai sus in scopul si conditiile aratate si ma oblig sa le restitui proprietarului la momentul expirarii prezentului contract.
Imprumutul se face in conditiile prevazute de art.1560 si urmatoarele din Codul Civil.
EVALUARE
Contract de comodat auto
Evaluam obiectul contractului in vederea taxarii la suma de ______________ lei (______________).
Declaram ca ne sunt cunoscute prevederile art. 200 si art. 201 din Regulamentul Vamal in cazul in care titularul scoaterii din tara a autoturismului, nu se reintoarce in tara cu el in termenul prevazut.
Procesat la ________________________ în ________________________ exemplare, din care ________________________ s-au eliberat partilor.
Comodant________________________ ,

Comodatar________________________


Alberto Kurtyan

Data post: Vineri, 28 Noiembrie 2008, 01:21


Contractul se semneaza in 2 exemplare si se tine la firma, in dosarul de contabilitate.
Nu trebuie incheiat la notar si nici declarat la Fisc.

Este un act simplu, semnat, stampilat.

Asta-i tot.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Vineri, 28 Noiembrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Corectă observaţia: actul nu trebuie să fie autentic.

Totuşi... Ce caută, în cuprinsul contractului, formulele începînd cu data autentificării, respectiv evaluăm obiectul contractului în vederea taxării? Aceste formulări sunt specifice unui act încheiat în formă autentică.

Evaluarea bunului - sigur, nu în vederea taxării - are rolul ei în cadrul unui contract de comodat, în ceea ce priveşte răspunderea acestuia în cazul pieirii fortuite a bunului (art.1567 C.civil)


Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tip contract comodat scdanif_80 scdanif_80 Buna ziua, sunt interesat sa aflu ce tip de contract pot intocmii intre o persoana fizica si societate pentru inchirierea unui bun mobil (masina) ? va ... (vezi toată discuția)
Contract comodat auto guest31ro guest31ro Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate face un contract de comodat intre un SRL si o persoana fizica (mama) dar pastrand toate cheltuielile pe firma. ... (vezi toată discuția)
Inregistrare autoturism pe firma andreeamihai andreeamihai Vreau si eu sa trec o masina pe firma. Trebuie sa fac un contract de comodat, nu? Am inteles ca nu e necesar ca acest contract sa fie facut in fata notarului. ... (vezi toată discuția)