avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare autoturism pe firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare autoturism pe firma

Vreau si eu sa trec o masina pe firma. Trebuie sa fac un contract de comodat, nu? Am inteles ca nu e necesar ca acest contract sa fie facut in fata notarului. Cum fac clauzele pentru a putea trece cheltuielile de intretinere, asigurare, benzina etc ... Si mai este ceva, din cite am inteles si cu benzina este o problema, trebuie sa treci un anume consum al masinii, corespunzator marcii. Asa este? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 13:40, 20 Ianuarie 2009
Va trimit un model simplu de contract sa il adaptati la cazul dvs. Nu trebuie autentificat la notar.


Contract de comodat auto
Incheiat astazi, …………
Partile:

1……………………domiciliatat in ……. proprietar al autoturismului Marca……….., nr. de inmatriculare …………., nr. identificare WVG…….., culoare ……., in calitate de COMODANT si

2. S.C. …….cu sediul social in …….., inregistrata la registrul Comertului sub nr.J……, C.U.I. nr……, reprezentata de d-l ……, - Administrator-, in calitate de COMODATAR,
In conditiile dispozitiilor cuprinse in art.1560-1575 Cod Civil, s-a perfectat prezentul contract:

I. Obiectul contractului

Art.1. Comodantul preda autoturismul proprietatea sa, mentionat in preambulul contractului, cu titlu gratuit de imprumut de folosinta catre comodatar, S.C. ……..
Art.2. Imprumutul se face in scopul utilizarii autoturismului in interesul societatii de mai sus , cu drept de circulatie atat in tara cat si in strainatate, potrivit obiectului de activitate al comodatarului.

II.Durata contractului

Art.3. Prezentul contract s-a incheiat pentru o perioada de 5 ani, incepand de la data semnarii contractului cu posibilitatea de prelungire de comun accord.

III. Drepturi si obligatii ale partilor

Art.4. Comodantul se obliga sa predea autoturismul in perfecta stare de functionare, precum si actele acestuia.
Art.5. Comodatarul va suporta toate cheltuielile privind intretinerea autoturismului in starea in care l-a preluat, va achita contravaloarea reparatiilor care vor fi necesare pe perioada derularii contractului, va suporta cheltuielile cu combustibilul, accesorii, piesele de schimb, reviziile periodice, impozitul anual, asigurarea obligatorie auto si asigurarea facultativa.
Art.6. Comodatarul este obligat sa predea autoturismul care face obiectul acestui contract la data expirarii contractului.
Art.7. Comodatarul nu poate cere restituirea cheltuielilor efectuate pentru buna functionare a autovehiculului, nici in timpul derularii contractului si nici dupa expirarea acestuia.

IV. Solutionarea litigiilor

Art.8. Eventualele litigii care pot surveni intre parti se vor solutiona pe cale amabila. Daca acest lucru nu este posibil, se vor solutiona de catre instantele competente din Romania, potrivit dreptului comun.
Art.9. Prezentul contract s-a incheiat astazi…………….in doua exemplare originale.


Comodant, Comodatar,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitatea de morarit pe i.i. DANNUTZA85 DANNUTZA85 In legatuta cu o intreprindere individuala care este neplatitoare de tva are ca obiect de activitate fabricarea produseor de morarit, mai exact o moara de ... (vezi toată discuția)
Contract comodat adinasmn adinasmn Buna ziua, in vederea inscrierii pe tabloul av definitivi, mi s-a solicitat de catre Baroul Bucuresti (desi am prezentat copie certificata pentru conformitate ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat zsozso79 zsozso79 Buna ziua! Am nevoie de un contract de comodat,pentru firma mea de a deschide un punct de lucru.As vrea sa comodez de la o persoana fizica.Cineva nu are un ... (vezi toată discuția)