avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract comodat auto
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract comodat auto

Buna ziua,

As dori sa stiu daca se poate face un contract de comodat intre un SRL si o persoana fizica (mama) dar pastrand toate cheltuielile pe firma. Prcatic mama are imputernicire pt a administra firma (dar nu e mentionat ca poate utiliza parcul auto :) #-o ) dar pentru a obtine un loc de parcare i-au cerut un contract de comodat :O

Cum recomandati ... contract de comodat si dupa o perioada il anulez (cum se anuleaza? il rup sau fac o alta hartie, mentionez ca contractul se face intre parti fara notar) ... ca sa pot deduce in continuare sau e perfect legal daca trec in contract ca firma suporta toate cheltuielile legate de intretinerea autovehicolului inclusiv asigurari.
Aveti cumva un model pt asa ceva.

Multumesc,
George
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 10:00, 28 Martie 2014
Cand faceti precizarea "pentru a obtine un loc de parcare ",va referiti la spatiu de parcare auto de resedinta in apropierea imobilului ?
Contract de comodat se poate incheia
Rezilierea contractului de comodat se poate realiza conditionat de clauzelre asumate de parti, in sensul posibilitatii denuntarii unilaterale sau a inceterii acestuia la o data prestabilita, aceasta modificare este valabila pe baza libertatii contractuale intre partile contractante

CONTRACT DE COMODAT
auto

PARTI
Contract de comodat auto

Intre subsemnatii:
________________________

________________________, cetatean român, domiciliat in ________________________, posesor al BI/CI ___________, in calitate de comodant, si

SC________________________SRL, cu sediul in _________________, inregistrata la ORC sub nr.________________, prin reprezentant __________________________, domiciliat in ________________________ , in calitate de comodatar,

a intervenit prezentul contract de comodat in urmatoarele conditii :

DESCRIERE
Contract de comodat auto

Eu, ________________________, dau spre folosinta cu titlu gratuit SC ________________________SRL, prin reprezentant ________________________, autoturismul proprietatea mea marca ________________________, cu nr. de inmatriculare ________________________, avand numarul de identificare ________________________, numar de omologare ________________________/________________________, culoarea ________________________.

SCOP
Contract de comodat auto

Imprumutul se face in scopul utilizarii autoturismului in interesul societatii de mai sus, precum si in vederea efectuarii unor calatorii in tara si strainatate, pe o perioada de ________ani incepand cu data autentificarii.

CHELTUIELI
Contract de comodat auto

Toate cheltuielile privind intertinerea autoturismului (reparatie, combustibil, accesorii, impozite, asigurari, etc.) cad in sarcina comodatarului.

SC ________________________ SRL, prin reprezentant ________________________, primesc de la ________________________, autoturismul descris mai sus in scopul si conditiile aratate si ma oblig sa le restitui proprietarului la momentul expirarii prezentului contract.

Imprumutul se face in conditiile prevazute de art.1560 si urmatoarele din Codul Civil.

EVALUARE
Contract de comodat auto

Evaluam obiectul contractului in vederea taxarii la suma de ______________ lei (______________).

Declaram ca ne sunt cunoscute prevederile art. 200 si art. 201 din Regulamentul Vamal in cazul in care titularul scoaterii din tara a autoturismului, nu se reintoarce in tara cu el in termenul prevazut.

Procesat la ________________________ în ________________________ exemplare, din care ________________________ s-au eliberat partilor.

Comodant________________________ ,

Comodatar________________________




Multumesc pentru raspunsul de mai sus, revin cu cateva precizari.

Firma detine mai multe masini si sediul social e intr-un apartament acelasi cu adresa de resedinta a mamei care are imputernicire notariala pt firma in cauza. Recent s-au scos la licitatie locurile de parcare din jurul imobilului si mi s-a zis de la primarie ca daca vreau sa obtin un loc pe numele mamei atunci am nevoi de un contract de comodat in care firma cedeaza dreptul de utilizare mamei mele. Problema mea e ... daca fac respectivul contract mai pot sa deduc cheltuielile pe firma? sau trec in contract ca masina se ofera pt utilizare in vederea utilizarii in interesul firmei care o cedeaza si atunci as putea sa decontez in continuare ...?


Din punctul meu de vedere e o aberatie ... atata vreme cat masina e pe firma si mama are impurenicire notariala completa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 August 2013
guest31ro, utilizator
Firma e proprietara autoturismului? Teoretic nu poate face comodat, pt ca orice srl exista pt a face profit, cf. Legii 31/1990. In sfarsit, macar de dragul conversatiei, faceti-l sub semnatura privata, pe o perioada determinata, doar cat luati locul de parcare.
Locurile de parcare se liciteaza si se acorda doar persoanelor fizice. Dvs. ca firma nu puteti participa ci parcati pe unde apucati, daca mai ramane ceva nelicitat.

E aberant ce fac cei de la Primarie (ma refer la licitatie care poate fi contestata la Judecatorie cu sanse mari de castig) avand in vedere ca si dvs. platiti taxa pentru parcare pe spatiul public (poate mai mare decat persoanele fizice).
Aveti cumva un contract bilingv romana-engleza? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tip contract comodat scdanif_80 scdanif_80 Buna ziua, sunt interesat sa aflu ce tip de contract pot intocmii intre o persoana fizica si societate pentru inchirierea unui bun mobil (masina) ? va ... (vezi toată discuția)
Contract de comodare mihaiesdaniel mihaiesdaniel buna seara.poate cineva sa-mi dea si mie un exemplar cu un contract de comodare?am o masina trecuta pe numele meu si as vrea sa o trec pe firma.si cateva ... (vezi toată discuția)
Contract comodat masina ipm75 ipm75 Buna ziua, Am un SRL nou infiintat si m-ar interesa un raspuns la urmatoarea problema, dpdv legal. Mama mea, detine printr-un CMI un autoturism cumparat ... (vezi toată discuția)