avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1701 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Tert poprit - Rog urgent catvea sfaturi!
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Tert poprit - Rog urgent catvea sfaturi!

Azi am primit un plic de la Adm Finantelor Publice Dorohoi ( jud Botosani ) cum ca se instituie poprire asupra conturilor Societatii mele pentru orice debite as avea - cu orice titlu fata de o alta societate din Botosani - care nu si-a achitat vreo 3500 lei catre Bugetul de stat. - In adresa erau defalcate datoriile zisei societati .
Am verificat in contabilitate: intr-adevar eu lucrasem cu societatea din Botosani in anul 2009 cand imi prestase un serviciu de transport marfa. Factura exista / Am cautat OP de plata - suma era achitata. OP exista/ Extrasul bancar exista.
Am facut o adresa de raspuns catre Administratia Finantelor Publice Dorohoi prion care ii instiintez ca nu am debite restante fata de societatea pe care ei o urmaresc si prin care le solicitam sa sisteze poprirea asupra sicietatii mele. Am anexat la adresa: copii dupa: extrasul bancar , ordin de plata, fisa analitica a contului - din care reiese ca am sold zero fata de debitoare - precum si factura in cauza - . Toate acestea le-am trimis tot azi prin posta rapida catre AF Dorohoi.
Ce ar trebui s amai fac si va rog sa mi spuneti daca mi se vor bloca conturile. Personal cred ca este un abuz incalificabil al organelor fiscale romanesti - atat timp cat eu nu am datorii fata de nimeni - sa vina sa ma execute pe mine si sa mi blocheze conturile pentru datoriile altora - datorii care nu exista.

Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi in aceasta problema.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: George Daniel Dudu , Consilier juridic 10:49, 5 Aprilie 2012
Este o eroare , dumneavoastra sunteti tertul poprit si nu debitorul , nu trebuia sa va ingfiinteze poprire pe conturile dvs. ci pe ale debitorului iar dvs. doar vi s-a pus in vedere ca , in cazul in care veti face platgi catre debitor acestea se vor retine pentru a fi inmanate creditorului .
Aveti la indemana calea contestatiei la poprire prin care solicitati instantei , in contradictoiriu cu Adm Fin . desfiintarea masurii popririi asupra conturilor dvs. pe motiv ca debitorul nu va datoreaza nici o suma de bani si nu mai aveti raporturi juridice cu acesta de mai mujti ani si solicitati cheltuieli de judecata si eventual daune pentru abuzul care s-a facut prin poprirea conturilor tertului poprit
Azi dimineata am sunat la AF Dorohoi - si le-am comunicat ca le-am transmis prin posta rapida setul de documente doveditoare privind faptul ca nu am debite catre firma pe care o executa ei. Mi-au spus ca, in acest caz, nu se va mai proceda la poprirea conturilor firmei mele - ca tert poprit.
Chestia e ca puteau sa sune intai sau sa trimita o adresa pe fax - in care sa ma intrebe daca am sau nu am debite catre societatea X - si nu sa popreasca si apoi sa vada ce o mai fi....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita, executor cu comportament dubios georalu1979 georalu1979 in luna marie 2014 a survenit o executare silita din partea unui BEJ pentru o banca,angajatorul a acceptat conform legii poprirea pe salariu ,actele au sosit ... (vezi toată discuția)
Poprire corecta? robertsega32 robertsega32 Am primit de la un executor judecatoresc o adresa de infiintare a popririi pe numele unui salariat. Este suficienta aceasta pentru a-i opri bani din salariu ... (vezi toată discuția)
Oug 119 SUCIU DORIN SUCIU DORIN Va rog sa ma ajutati cu o solutie. in baza OUG 119 am castigat un proces impotriva unui debitor, am primit incuviintarea executarii silite. Bineinteles nu am ... (vezi toată discuția)