avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Respingere dosar dauna
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Respingere dosar dauna

Oprind la culoarea rosie a semaforului am fost lovit violent din spate de catre un alt autoturism. Am fost la politie unde s-a inchiat procesul verbal de constatare a accidentului (cu poze, cu declaratii, etc). Asiguratorul dupa 3 luni de investigatii mi-a respins dosarul cu urmatorul motiv :"Lipsa poze auto vinovat" . Vreau sa mentionez ca saptamanal indemnam agentul de daune sa solicite pozele facute la Biroul de accidente usoare.
Ma intereseaza cum imi pot recupera prejudiciul si daca le pot cere si niste eventuale daune . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: eva03 , utilizator 20:03, 22 Aprilie 2012
Sincer nu am mai auzit sa se respinga un dosar de daune din acest motiv, cu atat mai mult cu cat exista constatarea facuta si la politie - in plus, inspectorul de daune era obligat la randul sau sa faca poze ambelor masini in momentul deschiderii dosarului (culpa ii apartine pentru neindeplinirea acestei obligatii). Singura solutie este sa dati in judecata atat vinovatul producerii accidentului, cat si societatea de asigurare cu care acesta a incheiat polita RCA, urmand sa solicitati pe langa daunele materiale si daune morale care sa va acopere prejudiciul suferit prin neutilizarea autoturismului in toata aceasta perioada!
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2012
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Am primit adresa oficiala in care se mi spune ca : "dosarul se respinge de la plata in baza art.45 pct.3 din ordinul CSA 14/2011 deoarece nu se pot trage concluzii cu privire la persoana raspunzatoare de producerea prejudiciului , la cauzele si imprejurarile producerii accidentului".
Articolul mentionat prevede ca: "despagubirile se stabilesc prin HOTARARE JUDECATOREASCA, in cazul in care: ...3. nu se pot trage concluzii cu privire la persoana raspunzatoare de producerea prejudiciului, la cauzele si imprejurarile producerii accidentului, precum si la cuantumul prejudiciilor produse."
Prin urmare, nu veti primi despagubiri pe cale amiabila, dar le puteti obtine pe cale judecatoreasca.
Ar fi o intrebare: s-a eliberat proces-verbal de contraventie de catre politie sau ati incheiat constat amiabil? Pun aceasta intrebare intrucat astazi, in mod normal, daca sunt implicate numai doua autovehicule in accident, se incheie constat amiabil.
Si nu in ultimul rand, acelasi ordin nu stabileste in mod expres ca despagubirile nu pot fi acordate fara existenta unor fotografii, ci pe baza constatarii amiabile sau a procesului verbal de contraventie, instiintare, procesul verbal de constatare a pagubelor intocmit de asigurator si a altor mijloace de proba... intr-adevar, insa, din ele trebuie sa se poata trage concluzii cu privire la persoana vinovata si persoana pagubita sa faca dovada prejudiciului.
Nu s-a facut constatare amiabila ci s-a eliberat proces verbal de contraventie de catre Biroul Accidente Usoare Sector 3.
Puteti cere penalitati de intarziere si lipsa de folosinta, dar numai in instanta, dupa ce veti dovedi vinovatia celuilalt conducator auto. Eu spun ca aveti destule dovezi pe baza carora sa se stabileasca vinovatia in instanta. O parte din ele le-ati enumerat deja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz plata avarie autoturism OanaPaicu OanaPaicu Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Acum 3 luni de zile sotul meu a fost implicat intr-un accident rutier soldat doar cu avarii produs din vina ... (vezi toată discuția)
Accident rutier usor. vinovatul depune contestatie corbejy corbejy Buna ziua, Am urmatoarea speta in care va solicit expertiza. In luna ianuarie s-a petrecut un accident rutier usor, fara victime, in urma caruia s-a ... (vezi toată discuția)
Refuz deplata dauna pe rca vili84 vili84 Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier in data de 21.02.2013 fara victime ,eu fiind lovit din spate (nevinovat), la fata locului s-a deplasat un ... (vezi toată discuția)