avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Refuz deplata dauna pe RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Refuz deplata dauna pe RCA

Buna ziua,
Am fost implicat intr-un accident rutier in data de 21.02.2013 fara victime ,eu fiind lovit din spate (nevinovat), la fata locului s-a deplasat un echipaj de politie care ne-a indrumat sa mergem la accidente usoare. De acolo am fost cu masina la constatare apoi la service. Timp de aproape 2 luni fost amanat in fiecare zi de catre cei de la compania de asigurari, In data de 12.04.2013 am primit de la compania de asigurari o instiintare prin care mi se comunica: "referitor la dosarul...avizat in data de 23.02.13 ca urmare a evenimentului rutier din data de 21.02.2013 va facem cunoscut faptul ca SC ..... nu poate acorda despagubiri in acest caz, Mentionam ca cele precizate sunt in conformitate cu ordinul nr13/2011-art45,pc
Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: vili84 , utilizator 11:29, 6 Iunie 2013
Ordinul invocat de asigurator se refera la sistemul de raportare contabila a societatilor din domeniul asigurarilor, nicidecum la sistemul de despagubire in caz de accident. Spuneti-le acest lucru si incercati sa stabiliti o intalnire la nivel de conducere (sucursala/agentie).O varianta ar fi sa apelati la CASCO (daca aveti), urmand ca asiguratorul casco sa faca regres pe RCA.
S-ar putea sa ca societatea de asigurari sa fi dorit sa se refere la art. 45 pct. 3 din Ordinul CSA 14/2011, respectiv ca despagubirile se stabilesc prin hotarare judecatoreasca in cazul in care nu se pot trage concluzii cu privire la persoana raspunzatoare de producerea prejudiciului, la cauzele si imprejurarile producerii accidentului precum si cuamtumul prejudiciilor produse.

Asa incat, daca epuizati etapa discutiilor amiabile prezentate mai sus si nu ajungeti la un rezultat, ar trebui sa le trimiteti o notificare scrisa in care sa le solicitati sa efectueze plata despagubirilor si dupa aceea sa promovati o actiune in instanta.

Din ce stiti Dvs., care ar fi motivele care sa ii fi determinat sa refuze acordarea despagubirilor? Situatia accidentului era neclara? Nu trebuie sa excludeti niciun refuz abuziv al societatii de asigurari de a plati despagubirile si de a incerca sa amane plata cat mai mult.

Succes!
Intradevar societatea de asigurari se refera la "art. 45 pct. 3 din Ordinul CSA 14/2011, respectiv ca despagubirile se stabilesc prin hotarare judecatoreasca in cazul in care nu se pot trage concluzii cu privire la persoana raspunzatoare de producerea prejudiciului, la cauzele si imprejurarile producerii accidentului precum si cuamtumul prejudiciilor produse.". Din ce stiu eu nu exista un motiv clar pentru refuzul platii, un anume domn de la societatea de asigurari spunea masina nu este lovita 100% in bara de protectie, si ma pus sa ii explic telefonic exact cum s-a intaplat. In legatura cu cererea de plata nu stiu cu ce suma sa o fac deoarece este dauna totala din spusele asiguratorului si din devizul service-ului. Va multumesc
Daca este dauna totala (peste 75% din val.reala) cum de ati facut constatarea pentru "daune usoare"?Asiguratorul trebuia sa se sesizeze inca de la inspectia de constatare.Politia va poate elibera un act constatator, in baza pv de accident eliberat la data producerii.
Pentru calculul valorii reale(despagubirea), va este de ajutor anexa 3 din normele de despagubire RCA, emise de CSA, pe baza valorii de catalog si aplicarea "uzurii" de varsta si rulaj.
Eu momentan am din partea lor doar un refuz de plata conform rt. 45 pct. 3 din Ordinul CSA 14/2011, respectiv ca despagubirile se stabilesc prin hotarare judecatoreasca in cazul in care nu se pot trage concluzii cu privire la persoana raspunzatoare de producerea prejudiciului, la cauzele si imprejurarile producerii accidentului precum si cuamtumul prejudiciilor produse.".. Aici sunt impotmolit si nu stiu exact cum trebuie sa procedez.

Alte discuții în legătură

Respingere dosar dauna Stingray Stingray Oprind la culoarea rosie a semaforului am fost lovit violent din spate de catre un alt autoturism. Am fost la politie unde s-a inchiat procesul verbal de ... (vezi toată discuția)
Dupa cca 5 luni si dupa ce au dat acceptul de plata mi-au trimis instiintare ca nu imi despagubesc dauna euromarket euromarket In 30 Septembrie 2010 un prieten al meu a intrat in spatele meu. A doua zi am mers la asiguratorul [EDITAT] unde avea Stef, RCA, am facut poze, au facut poze, ... (vezi toată discuția)
Refuz plata avarie autoturism OanaPaicu OanaPaicu Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Acum 3 luni de zile sotul meu a fost implicat intr-un accident rutier soldat doar cu avarii produs din vina ... (vezi toată discuția)