avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea Penalitatior Problema Majora
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea Penalitatior Problema Majora

Buna ziua,am si io o intrebare legata de legea penalitatilor la intretinere.
Locuiesc intr-un bloc unde sunt 5 restantieri,pentalitatile noastre au ajuns egale cu suma de plata.
De fiecare data cand platim ni se elibereaza o factura in care este mentionata penalitatea pe anul trecut si nu luna in curs.
Mentionez ca blocul nu are nici o restanta la nici o companie,dupa spusele administratorului,iar fondurile obtinute din aceasta penalitate nu sunt folosite pentru renovarile blocului sau pentru adaugarea unor noi facilitati (pentru asta ni se cer bani suplimentar (2 milioane etc..) )
Asi dori sa stiu si io daca mai am vreo posibilitate sa scap de penalitati,exista vreo lege a scutirii de aceste penalitati?(mentionez ca am sub 10 milioane venitul pe membru de familie).

Daca se poate asi dori sa imi aratati si un link catre acea lege sau o pagina unde pot gasi acea lege.
Cel mai recent răspuns: Mikibey , utilizator 19:58, 5 Aprilie 2012
Conform art. 49 din Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari:
(1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2 % pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-a aplicat.
(2) Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 de zile calendaristice.
(3) Sumele rezultate din aplicarea penalitatilor de intarziere vor face obiectul fondului de penalitati al asociatiei de proprietari si se vor utiliza numai pentru plata penalizarilor impuse asociatiei de proprietari de catre terti si pentru cheltuieli cu reparatiile asupra proprietatii comune sau alte cheltuieli de natura administrativa.

Legea 230/2007 o gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
Bun,asta am inteles,dar aceasta asociatie nu foloseste fondurile obtinute pentru nici una din cauzele mentionate mai sus,in acest caz ce masuri se pot lua?
Si vreau sa stiu daca este vreo cale prin care pot sa scap de aceste penalitati,am citit pe internet despre o anumita lege care te poate scuti de penalitati daca ai un venit mai mic de 10 milioane pe membru de familie,aceasta lege a fost aprobata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scap de penalizarile mari ale neplatii la timp a intretinerii? adrianacarmaciu adrianacarmaciu Buna ziua, Aflu cu stupoare in timp ce rasfoiam cateva pagini pe google , ca a existat o lege care ne-ar fi scutit de penalizari daca veniturile per membru nu ... (vezi toată discuția)
Care sunt penalitatile maxime? sward sward Buna ziua, care sunt penalitatile maxime pe care le poate pune administratia unui bloc in situatia restantelor la plata intretinerii. Multumesc, c.nicolae (vezi toată discuția)
Penalitati la intretinere luminita ursu luminita ursu am ramas restantiera la intretinere este legal ca sa fie penalitatile mai mari decat restanta asta in conditia care eu mi-am luat angajamentul de-a a plati ... (vezi toată discuția)