avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stat de plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stat de plata

Mai este obligatoriu ca angajatul sa semneze statul de plata ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:38, 6 Aprilie 2012
1. Semnarea statului de plata de catre salariat este obligatorie (v. Legea contabilitatii) pentru a se dovedi ca salariatul in cauza a incasat banii.

2. - Semnarea nu este obligatorie daca salariul este pus pe card sau in cont la banca (in acest caz actele de depunere in cont la banca sau pe card tin lod de semnatura.
- In acest caz in rubrica de semnatura de pe statul de plta se scrie "platit pe card (in cont)".
Art. 168 (1) C.mun : Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acasav acasa.v acasa.v Buna ziua va rog frumos sa-ma ajutati cu un raspuns la urmatoare intrebare ; -lucrez la o firma de 2 ani nu am semnat niciodata vreun stat de plata,delegatie ... (vezi toată discuția)
Acordarea salariului prin casierie, procedură Daliborka Daliborka Buna ziua in cazul acordarii salariul cash si nu pe card? pe langa semnarea fluturasului,angajatul trebuie sa se semneze si o dispozitie de plata? ma gndesc ... (vezi toată discuția)
Dovada efectuarii salariilor WonderBoy WonderBoy Buna ziua. Am citit in Codul Muncii urmatoarea: [i] \" Art. 163. - (1) Plata salariului se dovedeste prin semnarea statelor de plata, precum si prin orice ... (vezi toată discuția)