avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... taxe universitare
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

taxe universitare

Buna ziua! As dori sa stiu daca se poate,taxa de sustinere a licentei la o universitate privata mai poate fi legala in conditiile legii invatamantului si noului cod al studentului? si alte taxe,cum ar fi eliberarea diplomei de licenta.VA MULTUMESC:
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:20, 6 Aprilie 2012
Conform noul cod al studentului studentii beneficiaza de gratuitate pentru urmatoarele:
- studii universitare de licenta, master si doctorat in limita locurilor bugetate disponibile
- eliberarea actelor de studii si a celor care atesta statutul de student
-in cazul eliberarii duplicatelor actelor de studii, institutiile de invatamant superior pot percepe taxe stabilite in temeiul autonomiei universitare
Dvs referindu-va la o facultate privata,trebuie sa interpretam afirmatia "taxe stabilite in temeiul autonomiei universitare".
În legea invatamantului (1/2011) nu exista nici o interdictie de taxare iar in Codul Studentului am gasit ceva care ar putea sa faca aceasta taxa ilegala dar sunt sigur ca o sa gaseasca universitatile unele ocolisuri.

Studentii beneficiaza de gratuitate pentru urmatoarele, conform Codului drepturilor si obligatiilor studentului:
studii universitare de licenta, master si doctorat in limita locurilor bugetate disponibile
eliberarea actelor de studii si a celor care atesta statutul de student
accesul la muzee, concerte, spectacole de teatru, opera, film, la alte manifestari culturale si sportive organizate pe teritoriul Romaniei in cazul etnicilor romani din afara granitelor tarii
in cazul eliberarii duplicatelor actelor de studii, institutiile de invatamant superior pot percepe taxe stabilite in temeiul autonomiei universitare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supliment la diploma felicias65 felicias65 Buna ziua! Am absolvit in anul [b]2005[/b] cursurile Academiei de Studii Economice, invatamant la distanta . Am susţinut examenul de licenta la ASE în ... (vezi toată discuția)
Probleme cu diploma de bacalaureat gabriel2012 gabriel2012 Buna ziua. Sunt student in anul 3 la o facultate particulara (Universitatea Crestina ''Dimitrie Cantemir'') si student in anul 1 la ''Facultatea de educatie ... (vezi toată discuția)
Admitere doctorat madalintr madalintr Buna ziua! Va rog, daca puteti, sa ma ajutati cuc ateva informatii. Sunt dublu licentiat, am urmat cursurile unei facultati de 3 ani, respectiv ale uneia de 4 ... (vezi toată discuția)