avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitate societate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitate societate

buna ziua
am luat contabilitatea unei sc care inainte a fost la o doamna "contabila" care nu a facut nimic corect defapt habar nu avea de contabilitate dar a incantat-o fff mult banii pe care ii lua ;ce ma sfatuiti sa fac ca sa i le pun la punct cat de cat, registru de casa nu cred ca este corect (sigur) de luat la mana tot este ...... fff mult (aprox 300-400 fact pe luna) ce ma sfatuiti sa fac???
Cel mai recent răspuns: jade_0923 , utilizator 19:58, 6 Aprilie 2012
PORNESTI LA CORECTAT,MULTA RABDARE ,NERVI DE FIER SI MULTA MUNCA DACA VREI CAT DE CAT SA SC LA CAPAT FIRMA IN PPRIVINTA ACTELOR,DC NU IA CONTABILITATEA ALTEI FIRME,ORICUM TE AI HOTARA MULTA BAFTA!
Buna seara,

Luati balanta la verificat. Se verifica componenta fiecarui sold. In cazul in care se tine si o evidenta cantitativ valoric, trebuie sa verificati daca evidenta de gestiune corespunde cu evidenta contabila.
Ptr fiecare client/furnizor veti cere fisa de client/furnizor.
Banca si casa. La banca e relativ mai simplu - verificati soldurile din extrase. La fel, daca soldurile din balanta nu corespund cu cele din extrasele de banca , verificati de cand anume nu mai corespund si care este cauza.
La casa, incercati mai intai sa verificati rulajele si pe baza fiselor de clienti/furnizori primite si a extraselor de banca veti face lumina si acolo.
Verificati modul de calcul al impozitului pe profit, a contributiilor sociale, modul de calcul al tva-lui precum si declaratiile aferente.
Imobilizarile_ verificati daca au fost inregistrate corect si daca amortizarea a fost calculata corect.
Foarte important, ptr toate reglarile care le veti face, este bine sa faceti un proces verbal prin care aduceti la cunostinta administratorului neregulile descoperite si modul in care dvs ati efectuat reglarea.

Sincer, veti avea munca de "sisifis" , dar..bafta! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furnizori neachitati barta_andras barta_andras Buna ziua, sunt contabil de putina vreme la un SC si uitandu-ma peste balanta am gasit cativa furnizori neachitati din 2012-2013. In realitate datoriile catre ... (vezi toată discuția)
Balanta cactusul cactusul Am preluat contabilitatea unei firme in care soldurile de la 5121 (card, linie de credit, cont curent in lei si valuta) nu coincid cu soldurile de pe extrasele ... (vezi toată discuția)
Solduri conturi mihaelatanasactb mihaelatanasactb Buna seara, cum se poate inchide soldul unor conturi eronate (pp, asa mi-a venit firma de la alta ctb). de exp: 473, 409,419 cu minus,411 (la care clientul ... (vezi toată discuția)