Atunci cand am spus ca trebuie sa va angajati un avocat nu am vrut sa fac reclama brezelei si pur si simplu trebuie sa intelegeti ca este nevoie de o manopera de specialitate pentru a alege solutia cea mai buna in speta dumneavoastra, altfel o sa pierdeti si timp si bani.
In afara de exceptia de neconstitutionalitate, ce anume a invocat debitoarea in intampinare? V-a fost comunicat si dvs. un exemplar din intampinare? Probabil ca a contestat creanta, insa ar fi interesant de stiut ce motive a retinut instanta pentru a pronunta solutia de respingere.
D-le avocat Florin,am avut avocat chiar a lasat de crezut ca am reusit dar am ramas socati cand am vazut pe portal solutia data.
Sa stiti ca debitoarea in intampinare au tot batut campii ca nu este o creanta certa - ca nu avem un inscris (contract), ceea ce aveam dar nu era semnat de beneficiar fiindca nu a luat nastere acest contract.
Sa va mai explic adata cum sa intamplat:SC Petroguard presta servicii pt SC UVCP (in lichidare) care in finalul lichidarii acest activ sa vandut acestei SC Khamsin din CT. Noi am avut contract cu lichidatorul pana la final dar acest nou proprietar cind a venit sa-si preia UVCPul a zis ca vrea ca firma de paza sa ramana in continuare ca nu vrea sa o schimbe si ramanem cu pretul lichidatorului cu toate ca noi am vrut ceva mai mult pt ca vroiam sa dam un salariu ceva mai bunicel pt conditii toxice care lichidatorul nu a putut sa ne dea fiindca nu avea. Daca noul beneficiar a zis ca ramanem i-am dat un contract sa-l studieze, in timp ce trebuia sa alerge cu preluarea uvcp pe la registru, pe la primarie, pe la electrica , etc, timpul a trecut si noi tot i-am zis: ce face cu contractul il semneaza sau nu e de acord cu ceva la care dansul (patronul) a spus ca el nu e de acord cu noul pret daca vrem sa ramanem cu pretul lichidatorului. Nu am fost de acord si am iesit din obiectiv. Asta e tot dar niciodata nu au spus ca nu ne vor plati, ne-au tot mintit ca azi ca maine pana nu au vrut sa ne mai raspunda ,le-am trimis notificari dar degeaba. Va multumesc din suflet pt rabdarea pe care mi-o acordati.
Daca v-a fost respinsa somatia de plata pentru recuperarea creantei va trebuie sa deschideti o actiune in pretentii care se timbreaza la valoare.In cadrul acestui proces trebuie sa demonstrati ca societatea dumneavoastra a prestat anumite servicii a caror contravaloare a fost acceptata de debitoare.Alta solutie nu aveti. Totusi va recomand sa apelati la serviciile unui avocat.
Succes!!!
D-na avocat se face alta cerere de actiune in pretentii? As dori va rog un model de cerere si cu cat la suta din valoare se timbreaza? noi avem un avocat dar nu prea se pricepe decat daca-i dai mura-n gura. Va multumesc mult!
Somatia de plata
manuelle
Este posibil ca in cazul chemarii in instanta a unui debitor prin somatie de plata sa se ceara judecarea cazului fara citarea partilor? Va multumesc. (vezi toată discuția)