avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

am obtinut prin partaj judiciar in urma mostenirii de la parinti o parcela pe care am intabulato. Aceasta parcela figureaza la reg. agricol ca teren cu vie.
Aceasta vie a fost plantata de un vecin (nu face parte di mostenitori) acum 30 de ani si a folosito de atunci de el.
Pot sa solicit sa o scoata sau el are dreptul de proprietate asupra terenului pe care esta plantata si sunt proprietar eu conform partajului sau i se recunoaste lui dreptul de proprietate prin uzucapiune ?
Cel mai recent răspuns: kike , utilizator 18:52, 8 Aprilie 2012
Daca nu deschide proces de uzucapiune acest vecin,nu are dreptul sa refuze sa scoata via , dar nici nu poate deschide proces ,daca in acesti 30 de ani a fost tulburata posesia.DE ce ati obtinut mostenirea de la parinti prin partaj judiciar?cu cine v-ati judecat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata impozitului duce la pierderea terenului? mariapopescu mariapopescu In 1994 a fost eliberat un titlu de proprietate pentru un teren pe numele mamei tatalui meu,decedata cu mult timp in urma. In calitate de mostenitori ... (vezi toată discuția)
Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)
Intabulare raducu23 raducu23 Buna ziua, Incep prin a va prezenta cazul. Parintii mei locuiesc de 46 de ani intr-o casa. Aceasta casa a fost construita pe un teren primit si pe care ... (vezi toată discuția)