avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare

Buna ziua,

Incep prin a va prezenta cazul.
Parintii mei locuiesc de 46 de ani intr-o casa. Aceasta casa a fost construita pe un teren primit si pe care s-a platit chirie pana dupa revolutie, atunci s-au oprit din a mai plati chiria pe motivul ca nu stiau unde. Problema este ca terenul nu e intabulat.
O alta problema este cu o parcela vecina care a fost data de statul roman unei familli care, a parasit locatia. Astfel parintii mei, au construit dupa cativa ani pe acest teren, anexe si au plantat vaita de vie si pomi. Aceeasi problema, acest teren nu e intabulat. Din cate am inteles acest teren intra la uzucapiune.
Care sunt demersurile pentru intabularea celor doua terenuri, unde trebuie sa merg, la primaria munincipiului sau la un avocat?

Multumesc.
O zi buna.


Cel mai recent răspuns: raducu23 , utilizator 10:10, 1 Iulie 2013
Buna ziua,
Cat timp au fost chiriasi, nu a curs termenul de uzucapiune.
Cine este proprietarul terenului?
Mergeti la primaria locala, incercati sa aflati cine este proprietarul si daca acesta este statul, solicitati sa vi se vanda.
Daca exista litigii asupra terenului (a fost revendicat), nu aveti ce face.
Pentru terenul vecinilor, daca-l stapaniti de mai mult de 30 de ani atunci puteti incepe demersurile pentru o uzucapiune.
Inainte de a va duce la Primarie discutati cu un avocat cu toate actele in fata pentru a vedea care sunt pasuii de urmat.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune Leordeanu Leordeanu am obtinut prin partaj judiciar in urma mostenirii de la parinti o parcela pe care am intabulato. Aceasta parcela figureaza la reg. agricol ca teren cu ... (vezi toată discuția)
Obtinere act de proprietate - imobil detinut cu chitanta de mana ContSters301910 ContSters301910 Buna. Am o intrebare. Socrul meu a dobandit acum 17 ani de la o vecina o bucata de teren, pe care are un contract de vanzare cumparare doar de mana, el si ... (vezi toată discuția)
Revendicare,granituire,revendicare?! dmdc dmdc printr-o decizie a tribunalului din 1999,ramasa irevocabila si definitiva prin nerecurare,se obliga paratii sa lase in propr si posesie suprafata de,,10 ha ... (vezi toată discuția)