avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii - salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii - salarizare

Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Vineri eu impreuna cu mai multi colegi ai mei am fost anuntati de administrator, ca ni se vor micsora salariile , motivul fiind faptul ca societatea se afla in impas financiar.Nu este vorba de o reducere temporara procentuala ci o reducere a salariului din carnetul de munca, cu mentiunea ca : citez "Cui nui convine sa-si dea demisia". Este posibila masura, si care este legea care sta la baza acestei masuri? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: acami , utilizator 18:17, 29 Noiembrie 2008
Orice modificare a c.i.m. impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 15 zile de la data incunostintarii in scris a salariatului, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare rezulta ca posibila din lege sau din contractul colectiv de munca aplicabil.

Angajatorul nu va poate obliga nici sa semnati actul aditional, dar nici sa va dati demisia in situatia in care nu veti semna actul aditional de micsorare a salariului.
Va multumesc frumos pentru raspuns. Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmam pentru a ne apara drepturile?
Daca angajatorul va decide unilateral miscosarea salariului, atunci aveti posibilitatea de a ataca in instanta aceasta decizie in termen de 30 de zile de la data comunicarii.
De asemenea, puteti depune o sesizare scrisa la ITM.
Va multumesc frumos, pentru lamuriri si timpul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire cic 2 ani- modificare salar? cristina75 cristina75 Buna ziua. [b]La revenirea din concediul de maternitate mi se poate micsora salariul?[/b] Precizez ca in cadrul firmei salariul este confidential, negociat ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare Claudiu_Darius Claudiu_Darius In contextul crizei financiare multe firme recurg la diferite modalitati de reducere a costurilor. Printre acestea se enumera si reducerea salariului si ... (vezi toată discuția)
Modificarea duratei muncii irinarauta irinarauta Buna ziua tuturor, Va rog sa-mi spuneti daca in calitate de angajator am posibilitatea legala sa modific in contractul angajatilor, la capitolul durata ... (vezi toată discuția)