avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autorizatie de constructie expirata ,variante de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autorizatie de constructie expirata ,variante de rezolvare

Bun gasit stimati membrii ai forumului.
De curand am dat de o belea foarte mare fara sa vreau, si nu stiu de unde sa incep ,iar prin intermediul forumului sa vad ce pot face in continuare.
In anul 1998 bunica mea avea un teren de 1000mp pe care construi o casa in suprafata de 80 mp.Autorizatia de constructie sa obtinut pe numele bunicii.atunci am facut proiectul de casa cu o suprafata de 140 mp.La 4 luni dupa obtinerea autorizatiei de constructie bunica mi-a donat terenul si casa in suprafata de 80 mp.La 6 luni dupa aceea bunica a decedat.In anul 2000 am fost inregistrat la taxe si impozite cu teren 1000mp si casa a fost inregistrata cu o suprafata de 140mp, pe baza proiectului desi pe teren eu am si in prezent doar 80mp.La vremea aceea 1998 bunica si eu nu am stiut ca trebuie sa facem receptia lucrarilor,asa ca autorizatia este expirata din 1999.In prezent am fost la primarie sect. urbanism si au spus urmatoarele variante:ori platesc amenda si dobanzile aferente din 1998 pana in prezent ori refac totul de la inceput.Certificat urbanism,autorizatie ,proiect etc.Ce alte variante pot exista pentru a reveni in legalitate.toate utilitatile sunt pe autorizatia expirata.Ca sa refac totul ma costa o groaza de bani pe care in prezent nu-i am.
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 18:51, 8 Aprilie 2012
1 Nu puteti fi amendat contraventional in 2012 pt fapte din 1999
2 Daca bunica v-a donat se presupune ca imobilul (casa) este intabulata
3. Dv doriti sa gasiti o solutie pt ajustarea impozitului pe constructie ?
NU . Doresc sa obtin o noua autorizatie ,ca dupa aceea sa pot incheia procesul de receptie al lucrarii.
Va adresati unui topograf sa va faca o documentatie prin care sa cereti "actualizare date"
pentru care va sunt necesaru urmatoarele documente (acte):
1. Extras de carte funciara pentru informare (recent, maxim 1 luna) - in original;
2. Documentatia cadastrala existenta - copie xerox;
3. Actele de proprietate - copii xerox;
4. Actele de identitate ale proprietarului / proprietarilor (BI / CI / certificat de inregistrare - persoane juridice) - copii xerox;
5. Acordul bancii privind actualizarea/rectificarea (doar daca terenul este ipotecat) - in original;
6. Adeverinta numar postal (unde este cazul) - copie legalizata;
7. Dovada scoaterii terenului din circuitul agricol (unde este cazul) - copie legalizata;
8. Declaratie notariala din care sa rezulte ca proprietarul / proprietarii sunt de acord cu modificarea limitelor de proprietate si a suprafetei imobilului - in original.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare constructie vetturia vetturia Doresc sa inscriu constructia de pe terenul propietate(intabulat) la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara.Am autorizatia de constructie si ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie noua Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua , Am construit in 2011 o casa , cu Autorizatie de constructie , proiect si toate actele in regula . Am, colaborat cu Inspectoratul ... (vezi toată discuția)
Unificare loturi de teren floristiclete floristiclete Sunt proprietara a 4 loturi de teren intravilane neuniforme care sunt lipite unul de altul. Deschiderea este de 15 metri pe trei din aceste loturi (care sunt ... (vezi toată discuția)