avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot conexa dosarele?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot conexa dosarele?

Speta: s-a introdus o actiune pentru anularea a 2 procese verbale de contraventie, care au ca obiect aceasi persoana, pentru aceeasi fapta, date in aceeasi zi. Instanta de fond a invocat exceptia necompetentei materiale pentru unul dintre PV, a disjuns plangerea si a declinat competenta in favoarea unui tribunal pentru judecarea plangerii impotriva unuia dintre PV si a dispus continuarea judecatii pentru celalalt PV. Tribunalul a declinat la randul sau competenta de solutionare in favoarea instantei de fond. Constatandu-se conflict negativ de competenta dosarul a fost inaintat Curtii de apel, care a stabilit competenta de solutionare in favoarea instantei de fond. Deci, instanta de fond sa judece si celalalt PV. Acum sunt 2 dosare pe rolul acesteia din urma si as vrea sa stiu daca pot cere conexarea lor.
Cel mai recent răspuns: Jayr , utilizator 08:06, 10 Aprilie 2012
Stimat forumist,

Așa cum reiese din cele argumentate de dvs, în mod practic s-a disjuns cauza în mod eronat, date fiind constatările instanței regulator de competență (Curtea de Apel).

Nu văd de ce nu s-ar putea realiza o conexare, în aceste condiții.

Cu stimă
Multumesc foarte mult pentru raspunsul asteptat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare - conflict negativ de competenta bogdan77m bogdan77m Buna ziua! Pot eu in calitate de parat (intimat) sa solicit suspendarea cauzei pe motivul ca 2 instante ( o judecatorie si un tribunal contencios) hotarasc ca ... (vezi toată discuția)
Recurs claniros7 claniros7 Problema mea e instanta competenta a solutiona in contencios cauza.... Reclamantul a introdus actiune la tribunalul de la domiciliul lui, tribunal care si-a ... (vezi toată discuția)
Competenta instantei de contencios administrativ ContSters42601 ContSters42601 Am depus la Trib. Bucuresti,din graba,prin trimiteri pe cai diferite,doua cereri de chemare in instanta in temeiul L544/2001,ambele avind aceleasi ... (vezi toată discuția)