avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi

Am si eu nevoie de un raspuns.Cum ne putem apara in fata deciziilor angajatorilor?
Astazi de exemplu printre usi ne zice patronul mie si colegei mele ca ne schimba programu l a laborator ca ne pune pe ture in conditiile in care suntem 2 femei fabrica se afla in camp in afara orasului si in tura de dupa masa practic nu prea ai cu ce te intoarce in oras si ne expunem la niste riscuri pentru ca ei nu asigura transportul si in productie suntem singurele femei restul sunt barbati.Cum ma pot apara ca angajat in fata patronului pentru ca el nu ne da decizii scrise doar verbale agresiv?Ne puteti da un sfat va rog ce putem face?Mentionez ca de cand sunt angajata nu mi sa dat niciodata sa vad sau sa semnez o fisa a postului ca sa stiu si eu daca in contul acelui post si acestui salariu angajatorul nu abuzeaza de mine cu alte cuvinte ne exploateaza. Va rog mult am nevoie de un sfat legal un ajutor concret.Chiar in Romania asta am ajuns ca niste sclavi sa nu poti sa ripostezi la o decizie a patronului ca te da afara?Oare asa de rau am ajuns.Va rog mult as vrea sa pot sa fac ceva.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:47, 9 Aprilie 2012
Conform Codului Muncii, angajatorul este obligat sa intocmeasca fisa postului pentru fiecare angajat, pentru ca acesta sa cunoasca care ii sunt atributiile de serviciu. In aceasta situatie faceti o sesizare ITM-ului
Potrivit art.117 C.mun., programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

Asadar, Codul muncii nu cere acordul sau consultarea salariaţilor pentru stabilirea programului de muncă şi a modului de repartizare a acestuia pe zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orar si atributii diferite la angajati pe aceeasi functie Vulturudac Vulturudac suntem mai multi angajati pe aceeasi functie si patronul face diferente de orar si atributii netrecute in fisa postului intre noi, pe unii ii favorizeaza cu ... (vezi toată discuția)
Grafic de lucru si pontaj felixadia felixadia Buna ziua. Lucrez intr-o sectie cu paturi in domeniul medical si as vrea sa stiu cine este persoana abilitata, conform legii, care trebuie sa intocmeasca ... (vezi toată discuția)
Modificare program de lucru radu alexandru 40 radu alexandru 40 Sunt angajat cu CIM. Durata muncii 8 ore /zi.Programul de munca nu este mentionat in CIM , ci doar faptul ca [b]\\\\"[i]Programul de munca se poate modifica in ... (vezi toată discuția)