avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... orar si atributii diferite la angajati pe aceeasi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

orar si atributii diferite la angajati pe aceeasi functie

suntem mai multi angajati pe aceeasi functie si patronul face diferente de orar si atributii netrecute in fisa postului intre noi,
pe unii ii favorizeaza cu orar normal pe altii cu orar care se termina la ora 18(teoretic,ca practic se termina la 18.30-19.30,dupa necesitatile firmei);
pe unii cu atributii inscrise in fisa postului,pe altii cu atributii suplimentare,neinscrise in fisa postului,la salarii egale,presupun.
e legal ce face patronul?daca nu,ce se poate face ca fiecare angajat sa "beneficieze",prin rotatie macar,de postul cu orar si atributii dezavantajoase?
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2022
Vulturudac, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vulturudac , utilizator 22:39, 23 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
În c.i.m aveti menționată repartizarea timpului de munca?

Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului. (Art.117 C.mun.)

Așadar, Codul muncii nu cere acordul sau consultarea salariaţilor pentru stabilirea programului de muncă şi a modului de repartizare a acestuia pe zile.
in c.i.m. nu am mentionat aproape nimic din ce ar fi trebuit
eu scriam de orare diferite,adica un fel de discriminare,de genul "pe tine te tin dupa masa sa cari gunoiul ca asa am chef ca s patron si pe colegul tau pe functie similara il las la program de director de la 8 la 16 ca mi e simpatic si nu comenteaza cand nu i convine ceva,ca tine"...nu mi se pare prea corect...
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2022
Vulturudac, utilizator
Angajatorul are dreptul :
- sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
- sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
- sa exercite controlul asupra modului de indeplinire a sarcinilor de serviciu.

Daca programul de lucru nu a fost specificat expres in cuprinsul contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a aduce la cunostinta salariatilor atat durata programului de munca, cat si repartizarea acestuia pe zile.
Programul de lucru pe ture se afiseaza la inceputul fiecarei luni de catre angajator pentru a fi luat la cunostinta de catre lucratori.

Alte discuții în legătură

Modificare program de lucru radu alexandru 40 radu alexandru 40 Sunt angajat cu CIM. Durata muncii 8 ore /zi.Programul de munca nu este mentionat in CIM , ci doar faptul ca [b]\\\\"[i]Programul de munca se poate modifica in ... (vezi toată discuția)
Drepturi a1h4 a1h4 Am si eu nevoie de un raspuns.Cum ne putem apara in fata deciziilor angajatorilor? Astazi de exemplu printre usi ne zice patronul mie si colegei mele ca ne ... (vezi toată discuția)
Schimbare atributii ContSters48919 ContSters48919 In cazul in care nu doresc sa mi se schimbe complet atributiile din fisa postului, meseria si functia ramanand aceleasi, diferind insa programul de lucru si ... (vezi toată discuția)