avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Ce trebuie sa fac atunci cand furnizorul de internet ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Ce trebuie sa fac atunci cand furnizorul de internet nu respecta contractul?

societatea cu care am contract pt conexiune la internet nu-si respecta partea din contract;si anume viteza internetului f mica fata de cat este in contract.intrebarea mea este:cum pot dovedi sau cum sa procedez in instanta ca nu-si respecta contractul si sa pot rezilia contractul?multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters56297 , utilizator 19:02, 23 Aprilie 2012
Pas 1. Intraţi pe internet, pe orice site specializat in calcularea vitezei de up şi download, faceţi o pozã la ecran, scoateţi poza la imprimantã;
Pas 2: Întocmiţi şi expediaţi o sesizare recomandatã cu confirmare de primire, cãtre societatea care vã asigurã conexiunea la internet şi anexaţi print-screen-ul, care pe lângã elementele de mai sus, va avea şi data, ora şi minutul, denumirea şi locaţia serverului faţã de care s-a calculat viteza, şi le solicitaţi sã respecte prevederile contractuale, în caz contrar, veţi rezilia contractul unilateral, pe motiv cã furnizorul serviciului de internet nu şi-a respectat obligaţiile cu privire la viteza de internet. Le solicitaţi sã vã rãspundã în scris în termen de cinci zile de la primirea sesizãrii scrise;
Varianta 1: Societatea vã rãspunde, îşi recunosc deficienţa, îşi cer scuze, viteza internetului creşte la valoarea stabilitã în contract, lucrurile continuã;
Varianta 2: Societatea vã rãspunde, dar nu recunoaşte nimic, şi vã face dumneavoastrã observaţie cã aveţi un echipament prost sau Varianta 3: Societatea nu vã rãspunde.
Pas 3: Acţiune civilã pe dreptul comun, solicitaţi instanţei sã constate nerespectarea clauzelor contractuale de cãtre funizorul de internet, anexaţi corespondenţa purtatã cu aceştia, solicitaţi rezilierea contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Captura ecran/pagina web ca proba sierra sierra Exista vreun soft sau un serviciu online cu care se poate face captura de eran sau de pagina web astfel incat sa fie folosita ca dovada/proba la o plangere la ... (vezi toată discuția)
Dupa ce transmit revisal-ul , se poate lista ceva sa dovedesc ca am transmis la timp? ContSters86219 ContSters86219 Dupa ce transmit online Revisal-ul nu primesc nici o \"recipisa\". Cum pot dovedi ca am transmis datele? E prima data cand lucrez cu acest program....ar ... (vezi toată discuția)
Listare din registrul de evidenta al salariatilor- reges Georgidani Georgidani As dori sa ma informati cum se listeaza din Reges, mi s-a cerut de la banca o copie si contabila societatii unde sunt angajata nu stie sa listeze, a putut doar ... (vezi toată discuția)