razvandicu a scris:
dar eu acum nu sunt in proces civil cu angajatorul...ci litigiu de munca...eu acu nu stiu cum sa il dau in judecata pt fals si uz de fals in asa fel sa fie procesul la IASI la mine ca e greu sa mai incepi un proces la 300 km distanta!:(
Este foarte simplu ... nu mai este nevoie de plangere penala.
Potrivit art.180 alin.1 C.proc.civ., dacă una din părţi declară că scrisul sau semnătura este falsă şi cealaltă parte nu este de faţă, instanţa va dispune înfăţişarea părţilor în persoană, la alt termen, când partea care a invocat înscrisul va arăta mijloacele sale de apărare şi va depune înscrisul pentru verificare. Părţile pot fi reprezentate prin mandatar cu procură specială, dacă se dovedeşte o împiedicare bine întemeiată de prezentare a părţii pe care o reprezintă.
La înfăţişarea originalului, judecătorul sau preşedintele completului de judecată va constata, prin proces-verbal, starea materială a înscrisului defăimat, dacă există pe el ştersături, adăugiri sau îndreptări, apoi îl va semna (spre neschimbare) împreună cu grefierul şi părţile. După ce va fi semnat, înscrisul se va depune la grefă. În cazul în care părţile nu vor sau nu pot să semneze, se va face menţiune despre aceasta în procesul-verbal (art.181 C.proc.civ.).
Prin urmare, la primul termen de judecata in acest litigiu va inscrieti in fals cu acel document ... puteti face o cerere in acest sens si pe care o puteti inainta instantei de judecata.
....
Tribunalul nu judeca in prima instanta procese penale, decat in anumite situatii ;)