avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... o nelamurire!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

o nelamurire!

Fostul meu patron a modificat o anume data de pe o dispozitie si a folosit-o impotriva mea...eu am originalul si vreau sa il acuz de fals si uz de fals...domiciliul meu e in Iasi si al lui in Braila...la care Tribunal se desfasoara procesul?La reclamant sau parat?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: razvandicu , utilizator 11:27, 1 Decembrie 2008
Plangerea trebuie depusa la Tribunalul pe raza caruia angajatorul isi are sediul / domiciliul.
razvandicu a scris:

dar eu acum nu sunt in proces civil cu angajatorul...ci litigiu de munca...eu acu nu stiu cum sa il dau in judecata pt fals si uz de fals in asa fel sa fie procesul la IASI la mine ca e greu sa mai incepi un proces la 300 km distanta!:(

Este foarte simplu ... nu mai este nevoie de plangere penala.
Potrivit art.180 alin.1 C.proc.civ., dacă una din părţi declară că scrisul sau semnătura este falsă şi cealaltă parte nu este de faţă, instanţa va dispune înfăţişarea părţilor în persoană, la alt termen, când partea care a invocat înscrisul va arăta mijloacele sale de apărare şi va depune înscrisul pentru verificare. Părţile pot fi reprezentate prin mandatar cu procură specială, dacă se dovedeşte o împiedicare bine întemeiată de prezentare a părţii pe care o reprezintă.
La înfăţişarea originalului, judecătorul sau preşedintele completului de judecată va constata, prin proces-verbal, starea materială a înscrisului defăimat, dacă există pe el ştersături, adăugiri sau îndreptări, apoi îl va semna (spre neschimbare) împreună cu grefierul şi părţile. După ce va fi semnat, înscrisul se va depune la grefă. În cazul în care părţile nu vor sau nu pot să semneze, se va face menţiune despre aceasta în procesul-verbal (art.181 C.proc.civ.).

Prin urmare, la primul termen de judecata in acest litigiu va inscrieti in fals cu acel document ... puteti face o cerere in acest sens si pe care o puteti inainta instantei de judecata.

....
Tribunalul nu judeca in prima instanta procese penale, decat in anumite situatii ;)
eu sunt in in litigiu de munca cu patronul(m- a dat el in judecata)..sa inteleg ca pot sa il acuz de fals si uz de fals in acelasi proces adica litgiu de munca?..sau trebuie sa incep alt proces pe latura penala?ideal ar fi sa incep un alt proces sa fie la domiciliul meu din Iasi,atunci o sa fiu reclamantul si nu stiu procesul penal unde se desfasoara la parat sau reclamant?cum ma sfatuiti mai bine?sa il acuz in cadrul litigiului de munca de fals si uz de fals?sau sa incep un alt proces penal?acesta unde se va desfasura?
Va sfatuiesc sa va inscrieti in fals, in cadrul procesului care se desfasoara in prezent intre dvs. si angajator.
Instanta va verifica inscrisul dvs. si inscrisul depus de angajator la dosar, si daca va verifica daca sunt indicii ca ar fi vorba despre un fals, apoi, va constata prin proces-verbal starea materiala a inscrisului defaimat, va suspenda judecarea pricinii si va trimite dosarul la Parchet pentru efectuarea cercetarilor!
In acest litigiu de munca dvs puteti face dovada ca angajatorul a falsificat documentul si se va acuza singur practic si puteti deschide un alt proces impotriva lui pentru fasl si uz de fals.

Alte discuții în legătură

Aceeasi pb! manuel26 manuel26 BUNA ZIUA!AM CAM ACEEASI PROBLEMA CA SI RAZVANDICU...VREAU SA INCEP UN PROCES PENAL PT FALS SI UZ DE FALS,FOSTUL ANGAJATOR SI MI A MODIFICAT UN INSCRIS CARE NU ... (vezi toată discuția)
Daca intr-un proces / litigiu de munca /arat instantei ca actele sunt false. ce se intampla? benga112 benga112 Daca intr-un litigiu de munca am dat in judecata angajatorul.Pentru neplata salari, + concediu de odihana. Desfacere contract de munca. Si spun instante ca ... (vezi toată discuția)
Procedura civila inscriere in fals officemvp officemvp As dori sa-mi spuneti in cazul introduceri de catre reclamant a proceduri inscrieri in fals,instanta v-a pune in discutie ,a partilor ,recpectiva procedura ? ... (vezi toată discuția)