Asociatia de proprietari din blocul in care locuiesc doreste izolarea exterioara a blocului cu polistiren, in schimbul cedarii dreptului de mansardare catre o firma de constructii - crearea etajului 5.
Problema mea este ca nu prea sunt de acord, din urmatoarele motive:
1. Izolarea cu polistiren duce in timp la igrasie, mucegai. Peste cativa ani toata lucrarea va trebui data jos si refacuta, iar eu nu consider oportuna o asemenea cheltuiala. Nu doresc mucegai si igrasie in casa.
2. Cedare unei asemenea suprafete locative in schimbul invelirii blocului in polisitiren mi se pare o afacere foarte proasta. Nu sunt de acord cu ea.
Asociatia ma poate actiona in instanta daca refuz si legea ma obliga sa fiu de acord daca sunt singurul care ma opun, ori se poate dispensa de acordul meu? Fatada cladirii este proprietate comuna sau nu ? Daca este si a mea, cum ma poate cineva obliga sa fiu de acord cu acest proiect ?
Cine imi va plati eventuala inlocuire a izolatiei si indelartarea mucegalui peste sa zicem 8-15 ani ? Ce pot face ?
Pot fi de acord cu o clauza care sa oblige asociatia sa refaca lucrarea in caz de mucegai, in situatia in care aceeasi asociatie se poate dispensa de acordul meu este posibil ?
O a doua problema este chiar usor ridicola ... o pereche de banci in fata blocului, pe care stau golanii toata ziua, facand scandal la 2 m de geamul mamei mele, care este bolnava. Asociatia nu prea ar dori sa indeparteze acele banci, desi pentru un om batran si nu numai, circul ocazionat de ocuparea bancilor de catre toti betivii, noapte de noapte, este semnificativ. Le pot taia, pur si simplu ? Nu gasesc intelegere la administrator, pe motiv ca "au costat bani".
AG poate deci decide ce face cu banii mei. O fi legal, dar ca multe alte lucruri legale in Romania, nu inseamna ca este si democrtatic sau nau ales moral. Si nu este deloc.
Sunt curios ce se intampla daca sunt somer si nu am posibiltati financiare.
Probabil lucrarea incepe, eu devin dator, nu imi pot plati datoriile asadar apartamentul se va vinde. Deci imi pierd apartamentul pentru ca nu a mfost de acord sa imbrac blocul in polistiren. Nu este prima data cand legea romaneasca este o mizerie, dar ... asta este.
Exista un calcul cunoscut de transfer de aer in incapere, care se realizeaza prin tocurile ferestrelor si prin pereti. Daca exista termopan, transferul devine mult mai mic. In principiu, betonul este higroscopic, adica "suge" apa. Iarna absoarbe apa, iar vara o cedeaza. Transferul hidro este intrerupt de izolarea cu polistiren, peretele nu mai respira, nu se mai aeriseste si acumuleaza mucegai. Este un lucru cunoscut in lumea constructorilor si este deja relevat pe internet, trebuie doar sa dati o cautare. Eu am sesizat aspectul atunci cand un prieten si-a lovit captuseala de izopren a casei si a vrut sa refaca portiunea, a dat jos bucata avariata si a descoperit ca peretele vilei devenise negru. Nu sunt lucruri pe care le stabilim noi acum, sunt deja realitati.
Corect. Cautam si semnificatia cuvantului "moral" ?
Un singur exemplu: daca imi fac nu firma ci un PFA, care nu deranjeaza pe nimeni cu nimic, am nevoie de acordul tuturor lcoatarilor, nu acordul a doua treimi sau 50& +1, da ? Unul singur nu e de acord, nu mai fac PFA-ul. Ciudat insa ca acelasi principiu nu se aplica global.
Mda, putem discuta la infinit despre modul cum se face o lucrare si ce repercusiuni are.
Geamurile termopan sunt prevazute cu sistem batant exact pentru aspectul pe care il spuneti dv., adica inchid etans, or batantul face sa se produca aerisirea fara a face frigul in incapere.....
Democratia nu e morala, daca va ganditi ca o lege votata in parlament, de exemplu, sau niste reguli votate intr-o AG e suficient sa fie impuse de majoritate minoritatii.
Daca vreti sa va faceti PFA aveti nevoie de semnatura presedintelui si a vecinilor direct afectati, nu de a tuturor locatarilor.
1. Ma refer la respiratia prin tamplaria geamului, cand acesta este inchis. Prin lemn. Da, nu am scris gresit, prin tamplarie. Un coeficient de transfer extrem de mic dar continuu. Ceea ce la termopan nu exista.
2. Deomcratia nu e morala dar nici nu se aplica unitar: cand am facut eu PFA am avut nevoie de toate semnaturile locatarilor. Mai putem gasi exemple. Daca am ramane la acesta insa, ar trebui sa am nevoie de jumatate plus unul din voturile vecinilor direct afectati, nu-i asa ? Nu de 100%.
Obligatii?
ContSters220737
Buna seara.Pentru niste familii cu venituri financiare mici, la intrebarea ce o pun in numele lor,rog un raspuns.La lucrarile de reabilitare termica si ... (vezi toată discuția)