avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... rezolutie de nup si amenda administrativa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

rezolutie de nup si amenda administrativa

Buna ziua,
Azi am primit de la procuratura raspunsul la ancheta la care am fost supus in urma unei reclamatii de furt si distrugere.In rezolutie scrie ca am primit nup si o amenda administrativa de 900 de lei si cheltuieli de judecata de 100 de lei.Tot in aceasta rezolutie sunt scrise si motivele pentru care mi s-a data aceasta amenda,una dintre acestea fiind declaratia unui martor in care acesta spune ca ma cunoaste si ca am discutat cu el in mai multe randuri ceea ce nu este adevarat.
Va rog sa imi spuneti cum as putea sa contest aceasta amenda si ceea ce a declarat martorul.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: criss8080 , utilizator 20:09, 18 Aprilie 2012
atunci mă simt nevoit mă raliez părerii d-nei avocat și să conchid că soluția dispusă de procuror vă profită.
pe de altă parte puteți face un denunț la poliție în legătură cu infracțiunea de mărturie mincinoasă în urma căruia dacă (și în măsura în care mărturia sa a contribuit la pedepsirea dvs) se va dovedi că martorul a mințit în legătură cu fapta comisă de dvs amenda va putea fi redusă, nemaifiind nevoie de plângere împotriva rezoluției procurorului
Daca sunteti nevinovat si aveti si probe in aparare puteti incerca sa contestati si aveti acest drept asa cum s-a descris mai sus.
Solutia va este favorabila cumva insa atesta o vinovatie a dvs.
Daca se va aprecia ca se impune audierea martorilor nu veti mai primi amenda administrativa.
Daca va aflati intr-o confuzie cu privire la necesitatea audierii acestor martori ai apararii va ramane amenda administrativa.
Daca vi s-a dat o amenda administrativa inseamna ca procurorul de caz a apreciat ca faptele pentru care ati fost cercetat exista (furtul si distrugerea) doar ca nu prezinta gradul de pericol al social al unei infractiuni, fiind apreciate abateri, conform art. 18 indice 1 din c.p. Cert este ca au considerat ca sunteti vinovat si v-au sanctionat administrativ, pentru ca nu au riscat sa intocmeasca rechizitoriul pentru trimiterea in judecata unde pe timpul cercetarii judecatoresti se reaudiau toti martorii si se stabilea adevarul.
Cel mai indicat ar fi, tinand cont ca dvs. stiti ca sunteti nevinovat, sa contestati solutia de NUP la procurorul ierarhic superior si daca acesta nu infirma solutia, puteti sa va adresati instantei de judecata, unde sigur se va verifica probatoriul
Va multumesc de raspuns.
Am depus contestatie la prim procuror si o sa astept raspunsul,care sunt sigur ca va fii acelasi deoarece sunt putine situatiile in care raspunsul este favorabil celui care depune contestatia in astfel de cazuri mai ales ca cel care mi-a depus plangerea la politie este ofiter de politie.
O sa incerc sa depun o plangere penala la politie impotriva martorului pentru marturie mincinoasa si sa vedem ce se mai intampla.
O singura intrebare as mai avea, exista vreo posibilitate sau procedura prin care eu pot sa vad ceea ce este la dosar (declaratia martorului,plangerea penala,probe,etc.)?
Da, aveti dreptul si chiar ar fi indicat sa mergeti la dosar dvs. sau avocatul sa studiati dosarul.
Adresati o cerere in scris la parchet in acest sens.
Ar fi bine ca v-ati edifica si daca nu cumva sunteti vinovat dar nu ati remarcat acest lucru.

Alte discuții în legătură

Se mai poate redeschide un dosar dupa ce s-a dat nup cosminghe cosminghe Buna ziua, Am fost cercetat inca din 2009 noua pana acum cateva saptamani pentru evaziune fiscala, acum de curand am primit o ... (vezi toată discuția)
Am circulat in perioada de suspendare a permisului haiducie haiducie Buna ziua, In data de 13 dec. 2009 , am fost oprit de politie ca aveam viteza in localitate 89 km/h. Eu in acel moment credeam ca permisul meu nu mai este ... (vezi toată discuția)
Plangere prim-procuror importiva ordonantei + reclamantului lonita lonita Buna ziua, Mi s-a facut o plangere penala prin care am fost invinuit pe nederept ca am lovit pe cineva. Nu exista nicio proba, niciun act medical, este doar ... (vezi toată discuția)