avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vinzare cumparare si concubinajul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vinzare cumparare si concubinajul

buna ziua. as avea si eu o intrebare in urma cu 4 ani am cumparat un apartament impreuna cu prietenul meu fiecare aind o cota de 1/2.acum 2saptamini am cumparat jumatatea lui cu act de vinzare cumparare intocmit la notariat cu toate taxele platite as dori sa stiu daca el ca si concubin mai are drept la apartament.nu stiu daca este adevarat sau nu dar o prietena mi-a spus ca dupa 5 ani ar avea acelea-si drepturi ca si un sot.este adevarat sau nu? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:02, 2 Decembrie 2008
Staţi liniştită. Nu mai are, şi nici nu va avea, vreun drept asupra a ceea ce a înstrăinat.

Nu după cinci, ci nici măcar după cincizeci de ani, concubinajul nu poate produce alte efecte, pe plan patrimonial.

Liviu S.Bordaş
Nu, nu mai are niciun drept de proprietate deoarece a vandut partea sa !
Nu stiu cine va spune chestia cu cei 5 ani dar este o aberatie.Puteti sa stati si 10 ani si tot la fel va fi.
Puteti sa le transmiteti celor care care v-au spus acest lucru din partea nostra.
Sau poate ne spuneti si noua de unde provine aceasta aberatie cu cei 5 ani.
Incerc de mult timp sa aflu si inca nu am reusit.

avocat Claudiu lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire nagykari nagykari Buna ziua, tata a trait 11 ani cu o concubina care a decedat anul trecut, in decursul acestor 11 ani tata a cumparat un apartament -din sursele lui financiare ... (vezi toată discuția)
Concubinajul cab av PIRSAN  SILVIA cab av PIRSAN SILVIA tot se vorbeste despre faptul ca in cazul in care convietuiesti cu cineva minim 5 ani,bunurile achizitionate pot fi considerate ca bunuri comune,indiferent pe ... (vezi toată discuția)
Concubinaj ionita elena ionita elena Buna ziua! Dupa cat timp de convietuire persoanele implicate in relatie au aceleasi drepturi asupra bunurilor dobandite? (in cazul concubinajului) ... (vezi toată discuția)