avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Legal cine are obligatia sa ma despagubeasca
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Legal cine are obligatia sa ma despagubeasca

Cumpar bilet de avion de la o agentie de turism.. Compania cu care ar fi trebuit sa zbor da faliment. Zborul se anuleaza. LEGAL cine are obligatia sa ma despagubeasca agentia sau compania???
Cel mai recent răspuns: oroian-rodica , utilizator 19:24, 17 Aprilie 2012
Potrivit art. 8 din Regulamentul (CE) nr. 261/2004 al Parlamentului European aveti dreptul de a obtine pe langa pretul biletului de avion si urmatoarele sume:
1. 250 euro pentru toate zborurile de 1.500 km sau mai putin;
2. 400 euro pentru toate zborurile intracomunitare de peste 1.500 km si în general pentru toate zborurile cuprinse între 1.500 km si 3.5000 km;
3. 600 euro pentru toate celelalte zboruri.
Notificati in scris atat agentia cat si compania aeriana pentru restituirea sumelor cat si despagubireaa cuvenita.
De asemenea puteti apela la Centrul European al Consumatorilor din România.
Agentia este obligata sa va restituie banii insa va puteti indrepta si impotriva campaniei aeriene pentru despagubiri
Despagubirea o va plati firma de transport deoarece agentia nu are de ce sa plateasca despagubirea.
Pentru banii achitati la agentie aveti dreptul de a-i primi de la agentie.
Multumesc pentru.raspuns ! As mai avea o nelamurure. Agentia imi restituie contravaloarea biletelor dupa ce isi recupereaza banii de la Compania aeriana sau IATA ??. In urma unei convorbiri telefonice cu un angajat al agentiei mi-a spus sa astept sa isi recupereze ei banii, apoi o sa ne restituie si noua .Acest lucru nu mi se pare corect. Mi-au mai spus ca ma vor tine la curent cu evolutia cazului, dar nu s-a intamplat asa si mi-e teama ca timpul trece, lucrurile se vor uita iar eu voi ramane cu paguba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare zbor- recuperare contravaloare bilet Oana_A Oana_A Va rog sa va exprimati opinia in urmatoarea speta: Am cumparat un bilet de avion dus intors ( plus asigurare) printr-o agentie de turism, urmand sa iau zborul ... (vezi toată discuția)
Drepturi pasageri zbor anulat maranos76 maranos76 Buna ziua! Am 2 săptămâni am avut o serie de probleme cu un zbor care s-a decalat si apoi a fost anulat, si as dori sa ştiu daca pot cere compensaţii de ... (vezi toată discuția)
Recuperare contravaloare bilete avion agentie turism Emanuel.cohal Emanuel.cohal Inainte de pandemie am achizitionat prin intermediul unei agentii de turism bilete de avion la o companie aeriana. A venit pandemia si zborurile respective au ... (vezi toată discuția)