In martie 2012, noi, cei 4 mostenitori ai unui apartament, am primit convocarI la conciliere art. 720/1 cod proc civila, de la RADET, pentru facturi emise in perioada nov 2008 - nov 2009. Facturile sunt emise dupa ce noi, mostenitorii, am vandut apartamentul respectiv (oct 2008). In contractul de vanzare se mentioneaza ca transmisiunea proprietatii si a posesiei are loc la data semnarii contractului (9 oct 2008). In fata notarului am dat cumparatorului un dosar cu toate platile la zi catre toti furnizorii de utilitati. In contractul de vanzare se mentioneaza "noi vanzatorii, ne obligam ca odata cu imobilul ce face obiectul prezentului contract sa predam cumparatorului si toate instalatiile de furnizare a utilitatilor (apa, gaze, energie electrica)"
Noul proprietar nu a schimbat contractul pe numele sau, si-a instalat centrala de apartament si s-a deconectat de la RADET. In scrisorile pe care RADET le-a trimis la toti mostenitorii este mentionat numele proprietarului decedat.
Suntem datori fata de RADET? Nu este actualul proprietar datornicul spre care trebuie sa se indrepte RADET?
Funcţie de data stabilitã de creditoarea RADET pentru concilierea directã, întocmiţi un act scris în cuprinsul cãruia precizaţi faptul cã aţi vândut apartamentul în luna octombrie 2008 şi indicaţi datele de identificare ale noului proprietar. Anexaţi la acest act, copie de pe ultima chitanţã care atestã plata facturii cãtre RADET. Expediaţi actul împreunã cu anexa, cãtre creditoarea RADET cu cel puţin cinci zile înainte de data concilierii directe. Per a contrario, puteţi sã vã prezentaţi la sediul creditoarei la data şi ora stabilitã de aceasta pentru concilierea directã, însoţiţi de actele doveditoare vânzãrii apartamentului, împreunã cu o copie de pe ultima chitanţã. Faptul cã noul proprietar şi-a instalat centralã şi s-a deconectat de la RADET, nu ar trebui sã constituie un subiect de discuţie cu reprezentanţii creditoarei.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Debransare toamna-iarna
vsu
Buna ziua!
La noi in bloc a aparut o situatie interesanta.
3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)