Buna ziua,numele meu este Marilena si am nevoie de ajutorul dumneavoastra.Am o hotarare definitiva pentru neplata pensiei de intretinere catre un minor si va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a pune in executare aceasta hotarare. Persoana care trebuie executata se afla in Itaia,are acte acolo.M-am judecat de 2 ani in zadar,a fost condamnat a 1 an de inchisoare cu suspendare ,va rog foarte mult sa ma invatati ce trebuie sa fac.
Creditorul ( dvs ) poate să adreseze o cerere unei autorităţi transmiţătoare a statului unde se află ( Ministerul de Justitie ), pentru a obţine pensia de întreţinere din partea debitorului ( taticul). Cererea trebuie să fie însoţită de toate documentele pertinente ( hotararea judecatoreasca e cea mai importanta ) şi mai ales, dacă este cazul, de o procură care autorizează instituţia intermediară ( Baroul de avocati Bucuresti ) să acţioneze în numele creditorului ori să desemneze o persoană împuternicită ( avocat )să acţioneze în numele creditorului; cererea va fi, de asemenea, însoţită de o fotografie a creditorului şi, dacă este posibil, de o fotografie a debitorului.
Totodată cererea trebuie să cuprindă numele şi prenumele, adresa, data naşterii, cetăţenia şi profesia creditorului, precum şi, dacă este cazul, numele şi adresa reprezentantului său legal; numele şi prenumele debitorului (tatal copilului) şi, în măsura în care creditorul are cunoştinţă, adresele sale succesive din cursul ultimilor cinci ani, data sa de naştere, cetăţenia şi profesia sa; o expunere detaliată a motivelor pe care se întemeiază cererea, obiectul acesteia şi orice alte date pertinente privind mai ales resursele şi situaţia familială ale creditorului şi debitorului.
Durata şi procedurile de soluţionare a dosarelor sunt în exclusivitate de competenţa autorităţilor străine, iar procedura de exequatur sau de obţinere a unei noi hotărâri este supusă legii statului debitorului, inclusiv în materie de drept internaţional privat.
Deci primul drum ar trebui sa fie la Baroul de avocaţi Bucureşti, Strada Dr. Râureanu, nr. 3-5, Sector 5, Bucureşti
Oricum fara avocat, n-o scoateti la capat.
Daca a trecut ceva vreme de la condamnarea individului ( macar 2 luni de cand hot a ramas definitiva ) , puteti depune iarasi plangere penala
Eu nu am apelat la avocat; m-am adresat direct Ministerului de Interne. Procura se acorda institutiei intermediare din tara in care domiciliaza debitorul, iar nu Baroului de avocati (pe site-ul www.just.ro se gasesc formulare speciale pentru cerere si pentru procura, ca si lista autoritatilor competente pentru fiecare tara).
Cat despre fotografii, telefonic mi s-a spus ca nu sunt necesare. De asemenea, nu mi s-au solicitat adresele la care a locuit in ultimii 5 ani. La urma urmei, debitorul poate fi urmarit dupa numarul de rezidenta (istoric laboral, resedinte, etc).
Nu se aplica procedura de exequatur; intre Romania si majoritatea statelor UE s-au semnat acorduri de recunoastere si executare a hotararilor judecatoresti (vezi Regulamentul CE nr.44/2001), ceea ce a simplificat procedura.
doamna! o noua plangere penala, care il va ajuta sa isi execute pedeapsa la zi pentru faptele lui! Si anume, pentru infractiunea de abandon de familie a primit pedeapsa cu suspendare, iar cand ii veti face a doua plangere va frecventa inchisoarea la zi, pentru ca este in perioada de incercare! Acolo va avea timp sa se gandeasca inainte de a savarsi o infractiune!
Dar daca ii fac procura fratelui meu ,care locuieste in Italia ,va putea face demersurile necesare in locul meu? [Vreau sa spun sa mearga fratele meu cu hotararea la un executor acolo,pentru ca la noi in Romania peste tot m-i sa spus ca nu se poate executa,ca acea hotarare trebuie s-o duc in Italia].Referitor la o alta plangere,am contactat mai multi avocati si m-i sa spus ca nu rezovam nimic.Va spun sincer ca de 3 ani nu am primit nimic din ceea ce este dreptul copilului.
deocamdata fratele se poate interesa la un avocat acolo care e procedura, unde trebuie sa mearga, cu ce cerere si apoi il puteti imputernici sa se ocupe, cred ca asa direct in Italia, va dura mai putin
Pensie alimentara
hera2001
Buna ziua,
Am o fetita de 14 ani ( sunt divortata de cand avea 1,6 ani iar in hotararea de divort ii revine 1/4 din veniturile tatalui) primesc la 2-3 luni ... (vezi toată discuția)