avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de inmormantare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de inmormantare

Buna ziua , o rugaminte mare , nu stiu cum se procedeaza in cazul unei angajate la Primarie ?
Persoana este angajata ca asistent social la Primarie pentru baiatul ei si a decedat sotul ei care a fost angajat la CFR. Ajutorul de inmormantare primeste de la locul de munca a sotului si de la noi se mai acorda ceva ?
Va rog frumos sa ma lamuriti ! Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:53, 17 Aprilie 2012
Ajutorul de deces si ajutorul de inmormantare, desi marcheaza acelasi eveniment, se diferentiaza in functie de sursa din care sunt suportate. Ele pot fi cumulate de persoana indreptatita a le primi, intrucat sursele de acordare sunt diferite. Daca ajutorul de deces este un drept conferit ca urmare a calitatii de asigurat, ajutorul de inmormantare se acorda de catre angajator din sursele proprii, respectand prevederile contractului colectiv de munca, ale c.i.m. sau ale reg.intern .


1. - Ajutorul de deces este in suma de 2117 lei si este platit de angajator daca la data decesului era salariat sau de Casa de Pensii daca la data decesului era pensionar.
- Chiar daca este platit de angajator ajutorul de deces este suportat tot de Casa de Pensii.

2. Ajutorul de inmormantare este prevazut in Contractul colectiv de munca sau in Regulamentul intern ale angajatorului si suma este cea prevazuta in acestea.

3. Ajutorul de deces si ajutorul de inmormantare se cumuleaza.

4. Sotia decedatului poate beneficia de un ajutor de inmormantare de la locul ei de munca daca aveti prevazut asa ceva in regulamentele dvs. interne.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor deces nico35 nico35 va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti in cazul decesului unui asigurat de unde primesc ajutorul de deces urmasii acestuia.....va intreb acest lucru deoarece ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de inmormantare tucalouisa tucalouisa Ne confruntam cu o problema,decedata a lucrat 10 ani la un cabinet medical fiind asistenta .Acum medicul la care a lucrat nu stie cine este obligat sa dea ... (vezi toată discuția)
Ajutoare materiale oferite angajatilor janelo janelo Va rog sa imi precizati daca se pot acorda ajutoare materiale ( in cazul institutiilor publice - primarie )pentru angajati care au suferit o interventie ... (vezi toată discuția)