avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum combat sustinerile dintr-o intampinare?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum combat sustinerile dintr-o intampinare?

buna ziua, sunt la al 3 lea termen si incriminatii au facut preantampinare aducand inscrisuri false si nerelevante...ce pot face eu? o preintampinare la preintampinare? unde sa scriu si sa dovedesc netemeinicia inscrisurilor....sau pur si simplu scriu ce consider, o fac in 3 exemplare o duc la grefier si astept termenul sa vad ce se mai intampla...
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:56, 24 Aprilie 2012
Acele Note scrise asa cum le-ati denumit nu prea au suport legal atata timp cat nu exista si mijloace de dovada ca sa combata ceea ce a scris angajatorul prin intampinare ... iar la termenul urmator va fi obligat de care instanta sa inamneze si partii adverse un exemplar de pe actul depus.

Orice inscris care il va depune, indiferent de denumire, cred ca, cauza va fi amanata pentru ca partea dversa sa ia cunostinta de ceea ce s-a specificat in acel document...
americanux a scris:
buna ziua, sunt la al 3 lea termen si incriminatii au facut preantampinare aducand inscrisuri false si nerelevante...ce pot face eu? o preintampinare la preintampinare? unde sa scriu si sa dovedesc netemeinicia inscrisurilor....sau pur si simplu scriu ce consider, o fac in 3 exemplare o duc la grefier si astept termenul sa vad ce se mai intampla...

Eu inteleg ca inca nu s-au administrat probe in cauza. Poate doar s-au propus unele probe si cam atat. In aceasta situatie, combateti cele mentionate in intampinare prin raspuns la intampinare sau note de sedinta, depuneti totul in dublu exemplar si, in mod ideal, cu 5 zile inainte de termen.

Nu inteleg ce cauta notele scrise in aceasta discutie. Notele scrise sunt concluziile scrise ale partlor si cuprind sustinerile verbale ale acestora in fata instantei, atunci cand se da cuvantul pe fondul cauzei. Acestea se depun dupa inchiderea dezbaterilor.

freeelis a scris:
Orice cerere adresata instantei de judecata se va depune in atatea copii de pe cerere cati parati sunt plus unul pentru instanta.

Asa este, insa de la aceasta regula exista o exceptie: notele scrise.
Nu cred ca ati observat ca urmeaza al patrulea termen de judecata. Ce intampinare, ce raspuns la intampinare? parca intampinarea se depune cel tarziu la primul termen, in cazul fondului, nu?
Gabi,
din cate cunosc, notele scrise se depun la sfarsitul dezbaterilor si nu inainte de administrarea probelor ...

Notele scrise se pot depune la fiecare termen de judecata. Este chiar indicat sa se faca asa, ptr ca grefierii nu prea consemneaza sustinerile partilor.

Alte discuții în legătură

Raspuns la intampinare sau note si concluzii? Marius M Marius M Un prieten a chemat in judecata Casa de pensii pentru recalcularea pensiei, aratand in cerere ca aceasta institutie trebuia sa aplice din oficiu o majorare... ... (vezi toată discuția)
Note scrise Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G cu cat timp inainte de termen se pod depune notele scrise? am auzit ca inainte cu 3 zile dosarul ajunge la judecator si nu se mai poate!? (vezi toată discuția)
Concluzii scrise, discutie procedurala calin_andrei calin_andrei Salut, vreau sa va intreb urmatoarea chestie: Am avut primul termen, debitoarea mi-a depus intampinare, eu am depus o expertiza contabila simpla ... (vezi toată discuția)