avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ultraj
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ultraj

am inteles ca exista un nou cod penal care va intra in vigoare anul acesta...si ca va ajuta persoanele private de liberate...ma poate ajuta cineva cu un raspuns? ms
In ianuarie dl.Predoiu a afirmat ca noul Cod Penal cat si Codul de Procedura Penala va intra in vigoare undeva intre martie si iunie 2013, desi initial au fost anuntate pentru septembrie 2012.
Slabe sanse sa intre anul acesta. Codul nu „ajuta” decat o mica parte din detinuti cărora li se va scadea pedeapsa.
Vor ramane in inchisoare in continuare. Noul Cod penal nu este un act de clementa pentru detinuti, doar il va inlocui pe cel prezent cu niste dispozitii aliniate la realitatea sociala de astazi si in va imbunatatii intr-o oarecare masura.
o condamnare cu suspendare de 3 ani, urmata de o alta condamnare cu execuare de 1 an pt U.C.B.M totalul de executare fiind de 4 ani. il avantajeaza ceva noul cod penal care va intra in vigoare? ms
Ce intelegeti prin UCBM?

Alte discuții în legătură

Noul cod penal juanpablosorin juanpablosorin a-s dori sa stiu,daca un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea de 15 ani,pt inselaciune,condamnare ramasa definitiva in anul 1999,dupa intrarea in ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal esat esat as dori sa adresez si io o intrebare ,daca am fost condamnat la 3 ani si 6 luni cu suspendare pentru infractiunile de ultraj si ultraj contra bunelor moravuri ... (vezi toată discuția)
As dori sa stiu cand intra noul cod penal ContSters221277 ContSters221277 prietenul meu este inchis din luna iulie ptr tentativa de omor si are o condamnare de 6 ani ,as dori sa stiu daca ii va mai scadea din pedeapsa cand va intra ... (vezi toată discuția)